*Nettavisen* Nyheter.

BU Sagene øker egen lønn

Til tross for at bydelen er i en økonomisk blindgate, vedtok BU at både leder og nestleder skal få bedre godtgjørelse og det av bydelens egne penger.

SAGENE: Jeg synes det er rart å gå for denne modellen når vi er i den økonomiske situasjonen vi er, sa Inge Carlén (V) fra talerstolen, da BU skulle behandle en sak om godtgjøring til BU-leder og -nestleder.
Bakgrunnen for saken er at bystyret har vedtatt at samtlige bydelsutvalg må velge mellom to modeller for å lønne bydelsutvalget. BU på Sagene har i sin høringsuttalelse til bystyrets sak gitt uttrykk for at de ville bruke en modell der leder for en årlig godtgjøring som tilsvarer 20 prosent av bystyrekomiteenes ledere, i tillegg til en godtgjøring på 2852 kroner per møte. I praksis innebærer dette et innhogg på 82.000 kroner mer i bydelens budsjett enn om de hadde gått for den alternative modellen.
Det er en betydelig arbeidsmengde på BUs leder og nestleder som er årsaken til at bydelsutvalget ønsket å heve godtgjøringen. Imidlertid gir bydelsdirektør Knut Egger sterkt uttrykk for at det er lite ønskelig at BU hever sine egne lønninger i en økonomisk presset situasjon.
"Bydelsdirektøren viser til at bydelens økonomiske situasjon gir lite rom for utgiftsøkning. (...) Under tvil fremmes derfor forslag om alternativ 2" heter det i sakspapirene til BU.
Både H, FrP, RV og V ønsket en utsettelse av saken, der man ga bydelsadministrasjonene bedre mulighet for å kartlegge behovet for økte godtgjørelser, men forslaget falt. Dermed sto Venstre alene igjen som forsvarer av en sårbar bydelsøkonomi.
Jeg har ikke noe imot økte honorarer, men vi bør ha en vurdering av behovet. Jeg vil foreslå den andre modellen med tanke på bydelens økonomiske situasjon, sa Inge Carlén (V).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag