RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BU samles


Førstkommende torsdag klokken 19.00 er det møte i bydelsutvalget i Nordstrand bydel.
Førstkommende torsdag klokken 19.00 er det møte i bydelsutvalget i Nordstrand bydel.
Førstkommende torsdag møtes Nordstrand bydelsutvalg. På agendaen står blant annet oppnevning av bydelens ulike råd.

Sæter: Det er oppnevning av Eldreråd, Råd for funksjonshemmede og Ungdomsråd som står på torsdagens program.

På sakskartet står også suppleringsvalg av varamedlemmer til komiteene og tilsynsutvalg, samt behandling av møtegodtgjørelser for bydelsutvalget, råd og komiteer. Innstilling overfor byråden til driftsstyrene i skolene 2008 til 2009 står også på programmet.

Frivillighetsmidler

Under BU-møtet torsdag skal fordeling av årets frivillighetsmidler avgjøres. Det er bevilget 120 000 kroner til frivillighetsmidler i Bydel Nordstrand i 2007. Alle frivillige organisasjoner, lag og foreninger kunne søke om økonomisk støtte til arrangementer og tiltak. Siste søknadsfrist ble satt til 1. september.

31 søknader har kommet inn, og ved forslag til tildeling er det lagt vekt på aktiviteter til barn, unge og eldre, samt tiltak som kommer mange beboere i bydelen til gode. Av disse midlene foreslås blant annet å innvilge 39 000 kroner til utvendig vedlikehold av Lambertseter gård.

Det foreslås også å innvilge 10 000 kroner til Lambertseter frivillighetssentral sitt arbeid for bydelsdagene 2007. Andre tiltak som man foreslår å tilgodese med disse midlene er blant annet Miljøprosjekt Ljanselva og Demensforeningen i Nordstrand/Østensjø.

Salgs-og skjenkebevillinger

Alle salgs- og skjenkebevillinger i Oslo kommune er gitt til 30.06. 2008. Dette medfører at alle eksisterende bevillinger må fornyes.

Bydelene er i egenskap av sosialtjeneste en lovpålagt høringsinstans som må uttale seg før Næringsetaten kan starte behandlingen av søknad om fornyelse. Bydelsdirektøren foreslår at søknad om fornyelse av eksisterende salg- og skjenkebevillinger i bydelen innvilges.

Bevillingene skal behandles av BU torsdag. Samtidig skal bydelsutvalget ta stilling til en søknad om utvidet åpnings- og skjenketid på Campinghuset Ekeberg. Bydelsdirektørens forslag går ut på at han ikke anbefaler slik utvidelse da stedet ligger nær et boligområde.

Andre saker

På sakskartet for øvrig står forhåndsvarsling av reguleringsforslag for Munkerud skole og behandling av Kommunal plan for idrett og friluftsliv 2009 til 2011.

Dessuten blir det en høring vedrørende prioritering av torg og møteplasser i en femårsperiode. Også tilsynsutvalgenes rapporter fra uanmeldte tilsyn ved bydelens ulike sykehjem skal behandles torsdag.

Som vanlig er BU-møtene åpne for publikum og alle som ønsker kan komme og si sin mening i "åpen halvtime". Møtet starter klokken 19.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere