BU slipper ikke saken

BU-leder Arnfinn Aabø (Ap) Arkivfoto

BU-leder Arnfinn Aabø (Ap) Arkivfoto

Østensjø bydelsutvalg ønsker orientering om kvaliteten på tilbudet er like god hos den nye leverandøren.

ØSTENSJØ: BU-leder Arnfinn Aabø (Ap) er redd bydelen ser for mye på kostnaden per person.

– Fra arbeidslivet er jeg vant til anbud og kjenner til reglementet. Formelt sett kan jeg ikke innvende noe på det som er gjort her. Lokale forhold skal det ikke tas hensyn til i det hele tatt. Som bydelspolitiker er jeg derimot opptatt av hvilke resultater som oppnås ved å bytte leverandør. Hvor mange kommer seg i jobb og hvor mange dropper ut?

Spørrende

– Om den nye leverandøren ikke klarer å få like mange i jobb er det dårlig business, selv om de har lavere pris. Forutsetningen for å bruke en ny aktør er at man skal oppnå like gode resultater. Og jeg er spørrende til om de kan klare det. De som har hatt arbeidstrening ved Abildsø gård har hatt veldig vanskelig for å komme seg i jobb. Her er det ikke snakk om rus og psykiatri, men personer som må følges opp på en spesiell måte. Hvis den nye leverandøren ikke følger opp tilsvarende, havner disse personene tilbake på ulike ytelser. Det vil dermed ikke lønne seg samfunnsøkonomisk. En som ender opp på uføreytelser i midten av 20-årene koster samfunnet cirka ti millioner kroner totalt. Men mest av alt vil det være tragisk for de personene det gjelder, sier han.

LES OGSÅ: - KVALITET OG PRIS DEKKER VÅRT BEHOV

Ber om orientering

– Jeg har skrevet en e-post til bydelsdirektøren og lederen for NAV og bedt om at bydelsutvalget (BU) får en orientering om situasjonen til høsten. Da forventer vi lokalpolitikere at de sier noe om kvaliteten og resultater fra den nye leverandøren. Jeg kan ikke nekte for at det andre tilbudet er billigere, men man kan spare seg til fant også. Om de ikke klarer å levere like god kvalitet som Abildsø gård er det verken god forretning eller personalpolitikk. BU er veldig opptatt av denne saken og kommer ikke til å slippe den før vi er sikre på at dette var riktig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.