*Nettavisen* Nyheter.

BU snur i Kåres vei

TRANGT: Mye biltrafikk i begge retninger og mange parkerte biler gir både skolebarn og andre fotgjengere i Kåres vei liten plass til å bevege seg på. Foto: Arkivfoto: Aina MobergArkivfoto: Aina Moberg

Bymiljøetaten foreslår å stenge Kåres vei med fysisk sperre og snuplass. Bydel Nordstrand sier foreløpig nei, og beboerne fortviler.

KARLSRUD: – Vi har siden 2001 kjempet for å begrense trafikken i Kåres vei slik at det blir tryggere for fotgjengere og syklister. Saken har vært behandlet i bydelsutvalget både i 2002 og 2009 med full støtte til vårt syn, sier Anders Solheim på vegne av beboerinitiativet.

Var stengt til 2001

De siste tre årene har de derfor jobbet for å få Bymiljøetaten til å iverksette stenging av veien i tråd med sitt og bydelens syn

Beboerne har blant annet vist til at trafikken i Kåres og Håvalds vei inntil 2001 var regulert med innkjøring forbudt skilt i krysset Håvalds vei /Frøydis vei.

– Skiltet ble fjernet av politiet i 2001, men i et brev i 2006 skriver de «Politiet har ingenting i mot at Kåres vei/Håvalds vei stenges for gjennomkjøring, men det må i så fall skje med fysiske tiltak, sier Solheim.

Bydelen endrer syn

Beboerne ble derfor ble svært glade for Bymiljøetatens nylig fremlagte reguleringsplan ( i september) som foreslår fysisk sperre og snuplass ved Håvalds vei.

– Men til vår store skuffelse har vi nå registrert at Bydelsdirektør og bydelens arbeidsutvalg fråråder stenging, forteller Solheim.

Han sier at beboerne i Kåres vei ikke kan se at det foreligger opplysninger som skulle tilsi at bydelen nå endrer syn.

– Som vår siste utvei stiller vi opp i Bydelsutvalgets Åpen halvtime torsdag klokken 19.00 for å få politikerne til å endre på sitt foreslåtte vedtak:«Vi fraråder stenging av Kåres vei på nåværende tidspunkt fordi det ikke foreligger en helthetlig løsning enn å overføre trafikkbelastning fra en vei til en annen». Vi ber om å bli hørt, sier Solheim.

Mer trafikk i andre veier

Bydelsdirektør Tove Heggen Larsen sier at man ser at en stenging av Kåres vei gir bedre forhold for beboerne der.

– Men trafikken vil gå andre veier, og i dette tilfellet er det Steingrims vei som får merbelastning. Det anbefales derfor at bydelen ikke stiller seg positivt til forslaget om å stenge Kåres vei, sier hun.

Les mer om Kåres vei her:

Situasjonen er ute av kontroll

Det virker veldig kaotisk

Ønsker bom i Kåres vei

Dyrekjøpt erfaring

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.