*Nettavisen* Nyheter.

BU-støtte til beboerne

Nordre Aker-beboerne får støtte fra bydelsutvalget (BU).

I BU-vedtaket fra 2006 heter det blant annet: «Den lange tunnelen (utkjøring Gaustadveien og Sognsvannsveien, journ.anm.) fører til et større uttak av masser (35%) mer bortkjøring og derav en høyere anleggskostnad. Uttaket og riggtomta kommer i Sognsvannsveien halvveis mellom bommen som angir markagrensen og Ankerveien. Denne delen av Sognsvannsveien er blant Oslos mest brukte turveier. Avrenning til Sognsvannsbekken vil kunne skade vassdraget.

Langs utkjøringsveien ligger offentlige sårbare institusjoner på rekke og rad: Statens senter for barne og ungdomspsykiatri, tre barnehager, Gaustad sykehus, Rikshospitalet og deler av Universitetet. Utkjøringsveien er også skolevei for 170 elever til Kringsjå på Nordberg skole.

Trafikksituasjonen ved Rikshospitalet er særlig problematisk, noe som blant annet fører til store forsinkelser for ambulanser.

Det vil bli støy og vibrasjoner til sjenanse for sykehus og beboere.
Sognsvannsveien er trang, med mange parkerte biler i boligfeltet nord for Gaustad sykehus.

Risikoen for miljøskader og trafikkulykker er etter vår mening betydelig, og mye større enn for alternativet kort tunnel. Bydelsutvalget kan ikke se at dette er tilstrekkelig utredet.

Bydelsutvalget i Nordre Aker går derfor sterkt imot det framlagte reguleringsforslag.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.