RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omdiskutert: Haakon Tveters vei 65 ligger stadig brakk, men er nå både omregulert og til salgs. Bystyret vil ha boliger, bydelen barnehage.
Omdiskutert: Haakon Tveters vei 65 ligger stadig brakk, men er nå både omregulert og til salgs. Bystyret vil ha boliger, bydelen barnehage.

BU vil ha omkamp

Et enstemmig Østensjø bydelsutvalg nekter å godta at Haakon Tveters vei 65 er regulert til boligbygging. De vil fortsatt ha tomten til barnehage.

OPPSAL: På mandagens møte i Østensjø bydelsutvalg (BU) dukket den omdiskuterte tomten Haakon Tveters vei 65 opp flere ganger.

Først i åpen halvtime, der en beboer klaget på at tomten nå har ligget brakk i årevis, og så i forbindelse med barnehagedekningen i bydelen.

Boligtomt til salgs

Tomten ble før sommeren regulert til byggeområde for en åtte etasjers blokk med boliger og forretninger.

Nylig ble den også lagt ut for salg av Eiendoms- og byfornyelsesetaten, med en verditakst på 25 millioner kroner og budfrist den 22. oktober i år.

Klager på vedtak

Bydel Østensjø vil først og fremst ha barnehage på tomten, da Oppsal er det området i bydelen som har dårligst barnehagedekning og samtidig få ledige tomter. Dette tok bystyret altså ikke hensyn til, heller ikke BUs tidligere vedtak om å tillate maks seks etasjers byggehøyde på tomten.

På mandagens møte vedtok derfor et enstemmig BU å legge inn en formell klage på bystyrets vedtak. Samtidig vil de be om at Haakon Tveters vei 65 reguleres til barnehageformål.

Det er mulig dette er et slag i luften, men da får vi ihvertfall sagt klart fra hva vi mener, mente et samstemmig lokalpolitikerkorps.

Samtlige partier var også enige om at de skal ta saken opp med sine partifeller i Rådhuset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere