*Nettavisen* Nyheter.

Buddhist-senteret på Bjørndal ferdig i 2015

Om et år skal det nye tempelet på Bjørndal være ferdig. Innvielsesdato er satt til 2. juni 2015. I dag er stupaen og det gule huset Karma Tashi Ling-samfunnet buddhistenes senter mens tempelet (til venstre) reiser seg. Foto: Foto: arne Vidar Jenssen

Om Dalai Lama hadde kommet på Oslo-besøk først i 2015, kunne han fått med seg en stor begivenhet på Bjørndal.

BJØRNDAL: Da skal nemlig det store buddhist-tempelet på Seterbråten være ferdig. Innvielsesdato er satt til 2. juni 2015.

Men Dalai Lama har også mulighet til å komme til åpningen, for han er naturlig nok invitert. Det er han også av samene som gjerne vil ha han på besøk for å vise sin kultur.

Lang vei

Det har vært et langvarig prosjekt å få reist buddhist-tempelet, og ennå gjenstår en del. Tidsperspektivet har vært styrt av økonomien, og det gjenstår enda tre millioner kroner å få det ferdig.

Les også: Har ikke penger til å fullføre tempelet

Disse pengene må på plass, for i sluttarbeidene kan ikke alt gjøres på dugnad. Elektrisk anlegg, vvs og snekring det fagfolk til.

Brukstillatelse

Men så langt har arbeidene kommet at man håper på å få en midlertidig brukstillatelse – kanskje allerede nå i mai måned. Og dermed han tempelet tas i bruk.

Les også: Blir katolsk kirke på Mortensrud gård

40 år

Når buddhist-tempelet innvies i juni neste år, er det 40 år etter at buddhist-senteret på Bjørndal ble grunnlagt. Det skjedde 13. juni 1975. Det gule huset er velkjent landemerke. I tillegg er et lite hus i skogen på andre siden av veien. Og den 14. juni 2005 ble stupaen innviet. Den er reist til minne om at Dalai Lama fikk Nobels fredspris i 1989.

Med det nye tempelet vil Karma Tashi Ling buddhistsenter bli et verdig hovedsete og det største i Skandinavia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag