RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Buddhist-senteret på Bjørndal ferdig i 2015


Om et år skal det nye tempelet på Bjørndal være ferdig. Innvielsesdato er satt til 2. juni 2015. I dag er stupaen og det gule huset Karma Tashi Ling-samfunnet buddhistenes senter mens tempelet (til venstre) reiser seg.
Om et år skal det nye tempelet på Bjørndal være ferdig. Innvielsesdato er satt til 2. juni 2015. I dag er stupaen og det gule huset Karma Tashi Ling-samfunnet buddhistenes senter mens tempelet (til venstre) reiser seg. Foto: Foto: arne Vidar Jenssen
Om Dalai Lama hadde kommet på Oslo-besøk først i 2015, kunne han fått med seg en stor begivenhet på Bjørndal.

BJØRNDAL: Da skal nemlig det store buddhist-tempelet på Seterbråten være ferdig. Innvielsesdato er satt til 2. juni 2015.

Men Dalai Lama har også mulighet til å komme til åpningen, for han er naturlig nok invitert. Det er han også av samene som gjerne vil ha han på besøk for å vise sin kultur.

Lang vei

Det har vært et langvarig prosjekt å få reist buddhist-tempelet, og ennå gjenstår en del. Tidsperspektivet har vært styrt av økonomien, og det gjenstår enda tre millioner kroner å få det ferdig.

Les også: Har ikke penger til å fullføre tempelet

Disse pengene må på plass, for i sluttarbeidene kan ikke alt gjøres på dugnad. Elektrisk anlegg, vvs og snekring det fagfolk til.

Brukstillatelse

Men så langt har arbeidene kommet at man håper på å få en midlertidig brukstillatelse – kanskje allerede nå i mai måned. Og dermed han tempelet tas i bruk.

Les også: Blir katolsk kirke på Mortensrud gård

40 år

Når buddhist-tempelet innvies i juni neste år, er det 40 år etter at buddhist-senteret på Bjørndal ble grunnlagt. Det skjedde 13. juni 1975. Det gule huset er velkjent landemerke. I tillegg er et lite hus i skogen på andre siden av veien. Og den 14. juni 2005 ble stupaen innviet. Den er reist til minne om at Dalai Lama fikk Nobels fredspris i 1989.

Med det nye tempelet vil Karma Tashi Ling buddhistsenter bli et verdig hovedsete og det største i Skandinavia.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere