RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Budsjettet bankes ikveld

I kveld behandler bydelsutvalget i Nordstrand budsjettet for 2007. Det ventes ikke den store dramatikken.

NORDSTRAND: I motsetning til for ett år siden er det nemlig lutter enighet mellom flertallet i BU og bydelsdirektøren om budsjettforslaget. For to uker siden sto BU-leder Ulf Stigen og bydelsdirektør Per Johannessen sammen om presentasjonen av budsjettframlegget i Nordstrands Blad. Målet deres er at bydelen kommer i balanse i løpet av 2007.

Helt risikofritt er ikke budsjettet. Det er lagt inn en prognose om at antall sykehjemsplasser skal reduseres fra 537 til 480, blant annet ved hjelp av utbygging av hjemmetjenester, som skal gi eldre muligheten til å bo hjemme lengre. Det er derimot en prognose som ingen kan være helt sikker på. Samtidig er reduksjonen i antall sykehjemsplasser en viktig premiss for at budsjettet skal holde. Og selv om økonomien er bedre enn tidligere, er det uansett noen tilbud som foreslås redusert.

Noe av det som har skapt reaksjoner er at en barnepark foreslås nedlagt, at Lambertseterklubben mister en juniorklubbleder og at SFO får mindre penger. Krystallen seniorsenter mister også en halv stilling, og Wenche Prøven reagerte på denne måten i et leserinnlegg i Nordstrands Blad:

Med den urettferdighet som ble begått mot det eneste kommunale seniorsenteret i 2007 hadde vi heller forventet en ekstrabevilgning. Budsjettet er til å gråte av, mente Prøven.

I kveld tar politikerne debatten. Møtet holdes i BU-salen i Ekebergveien og starter klokken 19.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere