RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Budsjettfeil rammer Krystallen seniorsenter

I sin iver etter å redde tre private eldresentrene fra nedleggelse, glemte bydelsutvalget å bevilge nok penger til kommunale Krystallen seniorsenter.

LAMBERTSETER: Under et møte mellom bydelsutvalgets leder, Ulf Stigen (Frp), brukerrådet og daglig leder på Krystallen for to uker siden, ble det oppdaget at senteret antakelig har fått 580.000 kroner for lite til disposisjon i 2006.
Det dreier seg om 450.000 i resterende husleie og 130.000 i manglende driftstilskudd, mener Stigen.
Her har det gått for fort i svingene. Det var ikke meningen at Krystallen ikke skulle få noe, og komme dårligere ut enn Bekkelaget seniorsenter, Nordstrand eldresenter og Simensbråten-Ekeberg eldresenter. De tre fikk 2.4 millioner på deling, sier han.

Sov i timen

Bystyret har gjort vedtak om likebehandling av private og kommunale eldresentre/seniorsentre, og Stigen sier han tar selvkritikk og legger seg helt flat for det som nå er skjedd.
Feilen skjedde under budsjettbehandlingen i desember hvor vi sov i timen. Bydel Nordstrand fikk på tampen av året 7 millioner kroner mer å rutte med enn planlagt. På bakgrunn av dette la Kristelig Folkeparti frem et nytt budsjett som reddet blant annet de private eldresentrene fra nedleggelse. Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet ønsket å utsette budsjettbehandlingen noen dager, slik at vi kunne gå grundig gjennom tallene og være sikre på at vi fordelte pengene korrekt. Dette ble nedstemt, og budsjettet vedtatt, forklarer Stigen.

Dobler avgift

Vi trodde at de private sentrene skulle justeres opp til det kommunale. Det er lovstridig det som nå er skjedd. Jeg tror ikke noen av de andre partiene har ment dette, sier Steinar Andersen (Ap).
For tre år gamle Krystallen seniorsenter med sine rundt 700 brukere, er situasjonen i dag slik at man vurderer å doble brukeravgiften til 600 kroner året for å kunne holde budsjettet. Andersen mener de kan bli nødt til å ta 900 kroner for å klare det, dersom man ikke finner penger i bydelskassa.

Diskuteres i kveld

Vi tar denne saken opp i arbeidsutvalget i kveld (mandag). Et alternativ hadde vært å ta litt fra hver av de tre private sentrene, men i og med at bydelen allerede har inngått driftsavtaler med disse, er det uaktuelt. Vi må diskutere saken med de andre partiene, sier BU-leder Stigen.

Jeg håper KrF enten innrømmer at de vil prioritere private sentre foran kommunale eldresentre, eller at de kryper til korset og sier at budsjettbehandling gikk for raskt og uten grundig konsekvensananlyse, legger han til.

Dere må våkne

May Rita Johnsen, leder av brukerrådet ved Krystallen seniorsenter, ber Stigen og Andersen legge hele sjelen sin i å skaffe de nødvendige midlene.
Folk får hakeslepp når jeg forteller at vi må doble brukeravgiften. De sier rett ut at da går de andre steder, eller blir sittende hjemme. Og hva det fører til, vet vi så alt for godt. Folk mister sitt sosiale nettverk, blir ensomme og syke. Nå må dere våkne politikere, dere har sovet lenge nok! Jeg setter min lit til at dere ordner opp i dette, tordner hun.

I løpet av kvelden blir det klart om situasjonen ved Krystallen seniorsenter kommer opp i bydelsutvalgets neste møte, 23. februar. Først da kan det gjøres et eventuelt vedtak i denne saken
.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere