*Nettavisen* Nyheter.

«Budsjettidyll» på Løkka

Nestleder i bydelsutvalget på Grünerløkka og høyremann.

Bred politisk enighet om de store linjer har preget budsjettprosessen på Grünerløkka.

GRÜNERLØKKA: BUs ferske nestleder fra Høyre, Ulf Granli, synes det er grunn til å trekke frem «statsmannsminen». Han deler ut ros til politiske motstandere. Alle har bidratt konstruktitvt til å lose budsjettet trygt i havn, mener han. Linjen er ansvarlig. De store ideologiske skiller har vært fraværende.

– Jeg gir gjerne blomster til Rødt. De fremmer mange gode forslag. Om vi ikke er enig i alt, legger de mye arbeid ned i å finne løsninger, uten at det blir en politisk slagside. Både Frp og Rødt er flinke til å kjøre frem lokale saker, skryter Granli.

Roser adminstrasjonen

BU-politikerne flytta på 280.000 kroner i et budsjett på totalt 876 millioner. Samtlige partier, minus Rødt, vedtok budsjettet. Uenigheten er blant annet på utleiepriser på fortau og parker, ja eller nei til Ølfestival, samt TT-kjøring.

– Det er småplukk vi er uenige om, sier Granli.

Hovedmotivet bak Granlis glede, er at bydelen nå er «på sporet» igjen, som han uttrykker det.

– Adminstrasjonen har slanket tilbudet til befolkningen med 90 millioner siden 2004/2005, grunnet bydelsreform og endrede kriterier. Vi har fredet dem, slik at de kunne gjøre en best mulig jobb. De har gjort en fremragende jobb, for etter fem års omkalfatring er skuta på rett kjøl, sier Granli.

For lite penger

I enkelte saker sto H og Frp alene igjen «mot røkla».

– Flertallet takket nei til Ølfestival. Også nei til 150.000 sårt tiltrengte penger til vedlikehold av parkene, sier Granli.

Mens Høyre-mannen gleder seg over god og stram økonomistyring, ser BU-leder Hilde Larsen fra SV mørkt på det.

– Det er bekymringsfullt at budsjettet i all hovedsak går til å oppfylle lovpålagte tjenester. Det er ingen buffere noen steder. Vi står dårlig rusta om vi får uforutsette utfordringer, og det betyr at vi også har svært lite å rutte med til frivillighet, aktiviteter til barn og unge og generelle kulturformål, mener hun.

Granli er bekymra over at bydelen bruker 100 millioner årlig på sosialhjelpsutbetalinger, den nest høyeste i Oslo. Også rus og psykiatri tar mye ressurser.

– Vi har store utfordringer på psykiatri, barn og ungdom. Et viktig område å bruke penger på, sier Granli.

Roser Frp

Han gir ros til Frp som avdekket at adminstrasjonen hadde tenkt å legge ned barneparken i Sofienbergparken. Dette var ikke lagt inn som egen sak.

– Det gikk vi ikke med på. Vi fikk reddet den inntil videre. Administrasjonen prøvde å overkjøre oss. Sakene er lagt på is, men kommer nok opp igjen senere, sier Granli.

Ikke bare fryd og gammen

Men han skynder seg med å si at samarbeidet også den veien er bra.

– De er lydhøre overfor oss og gjør en god jobb, sier han.

Også administrasjonens forslag om å legge ned miljøstasjonen ble avvist av politikerne.

– Den reagerte alle på. Her kom det ekstra midler fra byrådet, som bidro, forteller Granli.

Han avrunder med å si at samarbeidsklimaet i bydelsutvalget er veldig godt, tross politiske ulikheter. Han håper det fortsetter i samme sporet i siste halvpart av valgperioden.

– Jeg tror det har med å gjøre at flere skjønner sin rolle i et bydelsutvalg. Man utkjemper ikke de store ideologiske slagene her. Da kaster man bare bort tiden. Vi er nærmest brukerne og vår jobb er å finne lokale løsninger, sier Granli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.