RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bugge slutter som kapellan


Axel Bugge tar med seg mange minner fra Oppsal til den nye jobben som sogneprest i Telemark.
Axel Bugge tar med seg mange minner fra Oppsal til den nye jobben som sogneprest i Telemark.
Axel Bugge slutter som kapellan i Oppsal menighet etter 12 år.

OPPSAL: Det blir vemodig å ta avskjed med den trofaste kjernen i menigheten, sier han.

De to siste årene har hans hovedjobb vært Søndre Skøyen kapell. 30. mars har han sin avskjedsgudstjeneste der og 6. april har han avskjedsgudstjeneste i Oppsal kirke.

Prester kommer og går

Allerede 13. april innsettes han som sogneprest i Holla og Helgen menighet på Ulefoss.

Jeg kommer rett inn i innspurten av konfirmantforberedelsene der, så tankene mine er litt på begge steder akkurat nå, smiler han og legger til at han kommer til å savne det fellesskapet han har hatt på Oppsal.

Jeg er takknemlig for den trofastheten folk her på Oppsal har vist menigheten. Prester kommer og går, men det er de frivillige som driver mye av arbeidet i menigheten. Derfor ønsker jeg å takke giverne og de frivillige spesielt.

Koser seg i Guds hus

Kapellanen har mange minner han skal ta med seg.

I løpet av disse årene har jeg møtt mange mennesker i sorg og kriser som har snudd opp ned på livene deres. Noen av disse kommer man tett innpå og disse minnene tar jeg med meg videre. Jeg tar også med meg minner om alle de flotte barne- og skolegudstjenestene vi har hatt her. Det har vært en glede å se hvordan de koser seg i Guds hus og at de tar oppgaver de får svært alvorlig.

I løpet av karrieren har Bugge sett at folk er mer stedbundne enn man skulle tro. Folk går helst til den kirken de hører hjemme.

Vi har hatt samarbeid med nærliggende menigheter flere ganger, og det har vært bra, men så stopper det opp. Det med gjenkjennelse og trygghet er viktig, sammen med sosial tilhørighet. Kirkekaffen er et sted man får det. For mange er kirkekaffen kanskje like viktig som gudstjenesten.

Barnearbeid

Kapellanen håper at barnearbeidet i menigheten får fotfeste.

Vi har dåpsskolen for 4-åringer, vi har startet opp et barnekor for 4-5-åringer og vi arrangerer trilletreff. Det er viktig at den nye generasjonen også finner tilhørighet hos oss.

Nå skal han inn i en spesiell tid, for påsken er rett rundt hjørnet og dette blir hans siste påske i Oppsal menighet.

Jeg ønsker alle velkommen til påskegudstjenestene og dette dramaet vi skal fortelle om. Her er det både liv og død. Dypest sett handler jo dette om våre liv også.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere