RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bukkene Bruse tok prisen


Glad: Oppsalforfatter Bjørn F. Rørvik gleder seg over at boken hans om de tre Bukkene Bruse som drar på badeland istedenfor til setra er kåret til beste bildebok i 2009 av Kulturdepartementet. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen
Glad: Oppsalforfatter Bjørn F. Rørvik gleder seg over at boken hans om de tre Bukkene Bruse som drar på badeland istedenfor til setra er kåret til beste bildebok i 2009 av Kulturdepartementet. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen Foto: Nina Schyberg Oslen
Oppsalforfatter Bjørn F. Rørvik har fått Kulturdepartementets bildebokpris for "Bukkene Bruse på Badeland".

OPPSAL: Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur deles ut av kulturminister Anniken Huitfeldt i dag, fredag 12. mars, og Rørvik deler bildebokprisen på 60.000 kroner med illustratør Gry Moursund.

Ny vri på eventyret

"Bukkene Bruse på Badeland" utkom i november 2009, og har en helt ny vri på eventyret om de tre Bukkene Bruse som skal til seters for å gjøre seg fete. I denne boken tar de en avstikker til et badeland, men slipper ikke unna trollet av den grunn...

– Gamle eventyr er jo litt trauste og tunge, og så tenkte jeg at Bukkene Bruse var lei av å dra på setra hvert år, fortalte forfatteren da Nordstrands Blad intervjuet ham om boken i desember.

Han håpet den ville havne under mange juletrær, og det gjorde den også. Første opplag ble raskt utsolgt, og andre opplag er nå ute i butikkene. I tillegg kommer den hos minst én barnebokklubb i løpet av våren/sommeren.

Overrasket forfatter

Bjørn F. Rørvik ble overrasket da han fikk vite om prisen.

– Det er en fin honnør til oss barnebokforfattere at det er en egen prisutdeling for barnebøker. Jeg synes det var morsomt bare å bli nominert, og da jeg fikk vite at vi hadde vunnet ble jeg kjempeglad. Da blir det ferie i år også, humrer forfatteren.

– Det virker som vi har truffet noe med den boka. Alle som leser den synes den er morsom, sier Rørvik, som ikke har noen umiddelbare planer om å snu et nytt eventyr på hodet.

– Jeg tror ikke det kommer noe nytt eventyr med det første. Jeg er litt redd for å gjøre det igjen, når det ble så vellykket første gang. Vi får se, sier Rørvik, som likevel ikke ligger på latsiden.

Ny bok i april

I april kommer Rørviks tiende bok om "Reven og Grisungen", en barnebokserie som han i 2005 også fikk Kulturdepartementets Bildebokpris for. Her er det Per Dybvig som står for illustrasjonene.

– Og så kommer jeg vel med en ny barnebok til neste år, sier Rørvik, uten at han vil røpe noe mer om handlingen.

Flere lokale vinnere

Også forfatterne Øyvind Holen på Manglerud og Lars Mæhle på Bøler er lokale vinnere av Kulturdepartementets bokpriser for 2009.

Holen deler fagbokprisen på 60.000 kroner med illustratør Mikael Noguchi for boken "Hiphop: Grafitti, rap, breaking, dj-ing".

Mæhle er tildelt litteraturprisen på 50.000 kroner for sin fantasyroman "Landet under isen".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere