Gå til sidens hovedinnhold

Buldrende "Husker Du" fra Kyuss

Halvt legendarisk 90-talls band gjenforenes og spiller på Øyafestivalen. Hørt den før denne uka?

MIDDELALDERPARKEN: I så måte var Kyuss Lives siste band ut i årets rekke, som talte Grant Lee Buffalo, The Jayhawks, Guided By Voices og Pulp før vi var kommet til lørdagen. Og som de andre, serverte forgjengeren til Queens Of The Stone Age, Kyuss, mye gammal moro i kveldinga på Engascenen.

Trøblete Oliveri

Kjernefansen kunne puste lettet ut da John Garcia, Brant Bjork, Bruno Fevery og Nick Oliveri entret scenen.

Sistnevnte har nemlig vært i alvorlig klammeri med loven i det siste, og kan i verste fall vente seg opp i mot 15 år i fengsel for husbråk og å ha holdt sin egen kjæreste som gissel. I bassistens hus ble det også funnet en ladet hagle såvel som kokain og metamfetamin. I flere konserter denne sommeren har Kyuss Lives benyttet seg av Scott Reeder på bass i stedet for den mer profilerte Oliveri.

Klassikere

Men Oliveri tok altså turen til Norge, i påvente av de rettslige skritt. Og gjengen startet med et drønn som bare vedvarte gjennom "Gardenia", "Hurricane", "Thumb" til den monumentale instrumentallåten "Hurricane".

Samspillet satt, og i motsetning til en del av de andre 90-talls bandene er Kyuss Lives et band som også ser fremover til å slippe et nytt album i 2012. Kjemien er tilbake, selv om bandet selv var lite snakkesalige mot sitt publikum. Garcia åpnet munnen såvidt inn i mellom to låter, og serverte et "whoooh!" etter "Freedom Run".

Så det var altså musikken fra 90-tallet som regjerte på Øyafestivalen for Kyuss, i sin andre konsert i Oslo for året. En konsert som manglet lite i forhold til å gjenleve gyldne øyeblikker for over 15 år tilbake med skiver som "Blues For The Red Sun" og "Welcome To Sky Valley".

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus