*Nettavisen* Nyheter.

Bulgarere mafiatiltalt for menneskehandel i Norge

Dom, Norges lover, dommerklubbe Foto: Scanpix

En omfattende menneskehandelssak starter mandag i Oslo tingrett. Fire bulgarere er tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen for å ha fraktet tre kvinner fra Polen til Norge og tvunget dem til prostitusjon i Oslo.

26.04.15 14:44

Ifølge tiltalen ble to kvinner transportert fra Polen i oktober/november 2012. Da de kom til Oslo, ble de utnyttet grovt.

«De forlangte at hun skulle prostituere seg og gi fra seg mesteparten av det de tjente, til dem. De innlosjerte henne i leilighet og/eller kjørte henne til og fra prostitusjonsområdet og/eller bestemte hvor og når hun skulle prostituere seg og/eller fastsatte prisen for de seksuelle tjenestene», heter det i tiltalen.

Dette skal ha pågått i ett år fram til oktober 2013.

Klarte å rømme

Også en tredje kvinne ble ifølge tiltalen fraktet til Oslo av en 34-åring i midten av september 2013. Hun ble i forkant forespeilet en jobb som servitør i Norge, men ble i stedet tvunget til å prostituere seg og gi pengene til den nå tiltalte 34-åringen.

Hun klarte å rømme i begynnelsen av oktober samme år.

Alle de tre kvinnene skal i tillegg ha blitt utsatt for vold gjentatte ganger.

Kvinnene hadde ingen tilknytning til Norge eller kunnskap om det norske hjelpeapparatet. Ingen av dem snakket norsk eller engelsk, og de hadde heller ikke noen egne penger. De hadde dermed ingen reell mulighet til å motsette seg utnyttelsen, skriver statsadvokaten i tiltalen.

Far, mor og sønn

Ifølge VG er de fire i familie. I tillegg til den 34 år gamle mannen er det en far (42), mor (38) og sønn (21).

De fire er tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen, 60a, som innebærer skjerpet straff dersom kriminelle handlinger er begått av en organisert kriminell gruppe.

Forsvarerne til alle de fire uttalte tidligere i april til VG at de tiltalte nekter straffskyld.

– At han eller hans foreldre er en del av en organisert kriminell gruppe, er helt ukjent for ham, sa advokat Shayantini Moorthy til avisen tidligere i april.

Rettssaken starter mandag og skal etter planen pågå fram til 25. juni. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.