BULKs amerikanske drøm endelig klar

Østkantbandet BULK er endelig klare med singel og musikkvideo. Begge er et resultat av samarbeidet med den amerikanske superprodusenten Sylvia Massy.

Østkantbandet BULK er endelig klare med singel og musikkvideo. Begge er et resultat av samarbeidet med den amerikanske superprodusenten Sylvia Massy. Foto: FOTO: ANDREAS LINDBÆK

For snart ett år siden dro østkantbandet BULK over dammen for å lage plate med superprodusent Sylvia Massy. Nå er de endelig klare for slipp.

OSLO: – Vi fikk hakeslepp da hun svarte oss. Hun sa at vi var et «hell of a fantastic heavyband» og at hun ville jobbe gratis for oss hvis vi kom til California for å spille inn plate, sa gitarist André Myhren, til Østkantavisa i 2009, etter at Sylvisa Massy hadde tatt kontakt for et samarbeid.

Massy oppdaget BULK på MySpace

Massy, som tidligere har jobbet med artister som Tool, System Of A Down, Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers og norske Seigmenn oppdaget østkantbandet BULK via MySpace.

I februar i fjor dro bandet over dammen med plateplaner i kofferten. Og nå er de endelig tilbake, med både singel og musikkvideo klart. Sistnevnte ble for øvrig spilt inn på Tøyen med hele 140 statister fra hele Oslo.

Slipper plata på Revolver 4. februar

Og med superprodusents lovord lagret i hjernebarken er det ingenting som gleder bandet mer enn den forestående norgesturneen, i forbindelse med at hele plata slippes.

Da bandet skulle velge konsertarena for premierefesten var østkantens rockebule nummer én; Revolver et naturlig valg.

– Vi synes det er ekstra stas å starte norgesturneen på stamstedet vårt. De har et skikkelig intimt lokale som bidrar til at vi får perfekt kontakt med publikum, sier gitarist André Myhren, i en pressemelding.

Ikke en video for de konservative

Bandets musikkvideo er regissert av Carl-Magnus Fossum som tidligere har gjort musikkvideoer for en rekke kjente artister. Regissøren er kjent for å bruke kontroversielle og sterke virkemidler i prosjektene han jobber med.

– Dette var et veldig spennende prosjekt å jobbe med. Ved hjelp av 140 statister og 35 frivillige crewmedlemmer klarte vi å lage en musikkvideo i 4-500.000 kronersklassen. Musikkvideoen ble spilt inn på den gamle smørfabrikken i Borggata 8. Låtas tema er menneskets mørke side og vi har valgt å bruke de virkemidlene som trengs for å fremheve låtens budskap. Jeg ble blant annet tent fyr på i en av scenene, forteller Fossum.

Fossum vil ikke røpe for mye av videoens innhold, men at det vil bli en del provoserende scener, er bare å forberede seg på.

– Musikkvideoen er nok ikke noe for de konserative og jeg vil samtidig opplyse om at alle scenene i videoen er ekte. Det er også mulig at denne videoen kan skape en del reaksjoner når den kommer ut, forteller en gåtefull Carl-Magnus Fossum.

BULK lover en heftig rocka aften med premierevisning av musikkvideoen til låta «Guardian», fredag 4. februar. I tillegg skal BULKs kommende plate framføres. Som support har bandet fått med seg Mandalsbandet Deafmazjiin som består av medlemmer fra andre kjente band som Black Debbath og Gartnerlosjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag