Gå til sidens hovedinnhold

– Burde vært gjort i går

Hvorfor skjer det ikke noe med utbyggingen av Majorstuen stasjon, spør SV-politikerne Erna Kahlbom og Andreas Behring byrådet.

MAJORSTUEN: – Nok er nok, sier Erna Kahlbom. Bydelspolitikeren fra Frogner SV har full støtte fra sin kollega i rådhuset, Andreas Behring (SV) når det kommer til den mildt sagt treige håndteringen og gjennomføringskraften til byrådet om Majorstuen t-banestasjon og utbygging av området, ifølge politikerne.

– Dette burde vært gjort i går, sier Behring bestemt.

Kollektivknutepunkt

Majorstuen er etter Oslo S og Nationaltheateret det viktigste kollektivknutepunktet i byen, og mange mennesker ferdes her daglig.

Gjennom svært mange år har det vært diskutert hva som skal skje videre, og Behring trekker gjerne frem notater og løfter fra byråden for miljø og samferdsel.

«Fase 2 er planlagt sluttført i oktober. Ruters styre vil kunne få saken til behandling i november». Dette er over to år siden nå, påpeker Behring.

– Det har gått to Frp-samferdselsbyråder med Peter N. Myhre og Jøran Kallmyr, uten at noe har blitt gjort, sier Kahlbom.

Enighet

– Det har alltid vært tverrpolitisk enighet i Frogner bydelsutvalg og Majorstuen stasjon, og tomta i seg selv er jo en milliontomt, sier Erna som vet det regnes som gull å investere i området.

Allerede i 2004 ble de første planene lagt for tomta, og målet er å legge Majorstuen stasjon under lokk, utbygge tunnelen, og gjøre området attraktivt, både som bo og næringsområde.

– Planen har vært klare i årevis, men byrådet får ikke ut fingeren, sier Behring irritert.

– Vi lurer på hvorfor byrådet ikke tar tak i saken, sier Kahlbom.

Med byens befolkningsvekst er det ekstremt viktig å utarbeide Majorstuen stasjon til et sentralt og godt kollektivknutepunkt, mener de to.

– Det begynner å haste. Flere mennesker bor i byen, og flere trenger tilgang til kollektivtrafikken, sier Behring. Politikerne regner med at noe blir gjort i nær framtid.

Reklame

Husker du disse to idiotene?