RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Burgermesteren

Jeg vil nødig innrømme det, men jeg elsker en skikkelig burger. Særlig hvis den er fishy.

McDonalds klarte ikke å holde liv i sin visjon om McLaks. Og greit er kanskje det. Fisk krever litt ekstra omsorg og pleie, her holder det ikke med ufokusert ungdom med tannregulering bak disken.

Hurtigmatkjedene har på en måte stjålet identiteten til hamburger, pommes frites og andre klassikere og gitt dem dårlig rykte. Søppelmat er den norske oversettelsen av junkfood, vi burde bruke dette begrepet her i landet også. For burgermat kan smake fantastisk. Gi meg et sylferskt, smakfullt og crispy panert fiskestykke, servert i hjemmelaget godt brød, med en sprø salat og en spennende, syrlig dressing til. Da er jeg in fish heaven.

Tenk på alle barna som vokser opp og sier de ikke liker fisk og så er det ikke sant. Jeg kan forstå at gammel eller overkokt fisk kan by folk imot, men skikkelig fersk fisk må da alle kunne like! Det er enhver forelders ansvar å lære sine barn opp til å bli glad i fisk. Få tak i fersk fisk i butikken eller i sjøen og rens den og tilbered den med kjærlighet. Hvis barna fortsatt ikke vil ha, prøv det morsomme fiskeburger-alternativet!

Også her er ferskhet alfa og omega. Valget av fiskeslag betyr derimot mindre. Du kan bruke akkurat det du foretrekker eller har tilgjengelig, som sei, hyse, laks, piggvar, gjørs eller uer. Dersom du ikke kjøper fileter, må fisken renses grundig for bein er ikke morsomt å få i en burger. Særlig ikke for barn.

For øvrig kreves det en del krydder og salt for å heve smaksbildet i fisk. Og ikke kjøp ferdige "burgerbrød", som er altfor salte og minner lite om brød. Ciabatta passer bedre, men aller helst bør du bake selv for eksempel av pizza- eller loffdeig.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere