*Nettavisen* Nyheter.

Bursdagsfest i Grønland kirke

  Foto: Picasa 2.7

Nordstrand kirkekor inviterer søndag 9. mars til jubileumskonsert i Grønland kirke. Kirkekoret fra Nordstrand feirer nemlig 25-årsjubileum.

Hovedverket for anledningen er intet mindre enn Bachs Magnificat. Dette er Marias lovsang til Gud der hun tar i mot oppgaven om å bære Guds sønn til jorden. 9 mars er i år også selveste Maria budskapsdag.

De som skal opptre er den faste dirigent og kantor i Nordstrand kirke, Karen Haugom Olsen, et sammensatt orkester og fire profesjonelle solister ( Torild Sandøe Møller-sopran, Astrid Thorstensen-alt, Helge Rønning-tenor og Njål Sparbo-bass).

Dypere historie

Noen vil kanskje stusse litt over at koret bare er 25 år, og det er faktisk helt på sin plass.

Allerede før 1983 fantes det et godt etablert kirkekor på Nordstrand som ble ledet av Terje Kvam. Da han ble domorganist og startet Oslo Domkor, fulgte de fleste av norstrandsangerne med.

Derfor startet Terje Kvams etterfølger, Svein Møller, et helt nytt Nordstrand kirkekor med første øvelse torsdag 13. januar 1983.

Koret hadde sin første konsert 15.mai samme år og tok tidlig fatt på store utfordringer. Selv om de siden den gang kontinuerlig har fått nye medlemmer, er de også så heldige at vi fortsatt har med oss noen fra denne starten.

Gitt ut CD

Kirkekoret har alltid hatt et svært variert repertoar: Spennende salmearrangementer ofte laget av deres egen kantor, jazz, folketoner, ny og gammel kirkemusikk, musikk fra ulike himmelstrøk og store verk som: Händels Messias, Mozarts Requiem, Haydens Skapelsen, Juleoriatoriet, Johannespasjonen og Magnificat av Bach.

Koret har også urfremført kirkeoperaen Salomos Høysang av Knut Nystedt (1991) og Magnificat for kor, solister og orkester av Svein Møller (2000).

I tillegg har Nordstrand kirkekor gitt ut to CD-er og flere ganger vært benyttet av NRK til radioandakter og TV-gudstjenester.

Om å nå ut

Foruten å drive konsertvirksomhet har Nordstrand kirkekor en minst like viktig rolle som forsangergruppe på gudstjenestene.

Siden starten i 1983 har vekselvis hele koret og korgrupper deltatt på over 800 gudstjenester. Sangen gir gudstjenesten et ekstra løft, og gjennom musikken kan forkynnelsen nå flere sider av mennesket.

Ordene i musikken kan ofte nå rett inn til hjertet. Også de gangene når hodet ikke forstår. Dette gjør at koret bidrar til å nå ut med Guds ord også mellom konsertene.

Nok en gang: 9. mars! Magnificat i Grønland kirke kl. 19.00 med profesjonelle solister, musikere og en meget opplagt 25-åring!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.