RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bursdagsfest med stil

Høybråten skoles musikkorps arrangerte kretsstevne søndag. Korpset, som i år feirer 80 år, fikk med seg hele 14 korps på en musikalsk fest ute i det fri.

Høybråten: Medlemmene i Høybråten musikkorps inviterte til storstilt kretsstevne for korps på Høybråten stadion søndag. Rundt 60 unge musikere samlet seg for å spilleog vise frem sine danse- og showferdigheter.
- Vi prøver å få en liten vri på dette stevnet. Poenget er å vise at det å spille i korps kan gjøres på en morsom måte, sier stevneleder Claus H. Olsen.

Etter gehør

En av de store høydepunktene for dagen var improvisert spill etter gehør. Deltakere ble delt i grupper etter instrument de spiller og fikk spille en rockelåt sammen.
- Det er første gang at vi prøver dette med så mange musikere. "Rock by ears" spilles av 500 musikanter. Her øves inn enkle fraser som etter hvert settes sammen til en svingende og tøff rockelåt, sier Olsen.
"Rock by ears" ble spilt uten noter og styrt av tre dirigenter som hver styrte ulike deler av musikantene. En av dirigentene var Per Ståle Knardal i Høybråten musikkorps.
- Dette er utrolig positivt for korpsmusikk generelt. Jeg var meget spent på hvorvidt det går an å øve inn et musikkstykke med 500 musikanter på kun en halvtime. Når jeg hørte på resultatet var det over all forventning, sier Knardal.
Det musikalske eksperimentet var noe som også musikere likte godt.
- Det var en stor opplevelse å se og føle lyden og trøkket som kommer fra så mange musikere, sier Knardal.

Stomp

Dagens store høydepunkt ble show der rundt 80 korpsmusikere fikk utdelt rester fra siste loppemarked. Ved hjelp av kjeler, boller, akebrett og liknende viste unge musikere at de kan skal skape rytmisk musikk på utradisjonelle "instrumenter".
- Folk spilte på alt. Det var noen som spilte med kakebrett og gamle kasseroller og hva det måtte være. De ble suplert kun av trommer. Det ble festlig og imponerende resultat ut av dette.
Knardal mener at slike alternative måter å spille på er et stort skritt i riktig retning.
- Det er greit å ha korps som fungerer bra, men det er nesten like viktig å vise at man ikke er redd for å videreutvikle seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere