Buss for Kjelsåstrikken

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Utrast skinnegang på Kolsåsbanen fører til at det kjører buss for trikk på enkelte av Kjelsåstrikkens avganger.

KJELSÅS: I perioder den siste uken har Kjelsåstrikken vært erstattet med leddbusser.

Vi har periodevis hatt mangel på trikker og setter da inn buss på enkelte strekninger der vi ser at erstatningsbuss kan kjøres uten altfor store ulemper for kundene, opplyser kommunikasjonssjef Cato Asperud i Oslo Sporvognsdrift.

Årsaken til mangelen på trikker er flere. For et par uker siden raste deler av skinnegangen på Gjønnes stasjon (Kolsåsbanen i Bærum) sammen grunnet diverse forhold knyttet til et steindeponi for Jernbaneverket på nabotomten, ifølge Oslo Sporvognsdrift.

Dette gjorde til at vi i en lengre periode ikke hadde tilgang til verkstedet vårt på Avløs. Det medførte opphopning av trikker (ute av drift) med hjulslag som vi ikke fikk kjørt på verksted. Vi sliter med etterslep etter dette enda, sier Asperud.

En annen grunn til vognmangelen er ifølge kommunikasjonssjefen en mangelfull leveranse av reservedeler, noe som gjør at enkelte trikker blir tatt ut av drift på grunn av delemangel.

Det er litt vanskelig å si hvor lenge delemangelen vi vare forhåpentlig bare kort tid. Etterslepet etter raset på Gjønnes tar vi inn i løpet av denne uken, sier Asperud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.