*Nettavisen* Nyheter.

Buss for tog i hele sommer

Du blir møtt av disse skiltene på Oslo S i tiden framover. Foto: Arkivfoto

Jernbaneverket jobber på både Østfoldbanen og Drammensbanen i sommer. Det fører til stengte toglinjer og buss for tog.

OSLO: Lørdag stengte Nationaltheatret stasjon, og stasjonen skal være stengt hele denne uka. Frem til onsdag er også toglinjen stengt vestover helt til Drammen.

I den forbindelse henvises de lokalreisende til buss 31 fra Oslo S til Skøyen og Lysaker, eventuelt t-bane mellom Nationaltheateret og Oslo S. Skal du lenger, kjøres buss for tog både mellom Oslo S og Drammen.

Dette gjelder også for Flytoget mellom de to byene.

Bedre fra onsdag

Allerede onsdag denne uken åpner imidlertid toglinja mellom Lysaker og Drammen. Buss for tog-tilbudet blir dermed innskrenket til å bare gjelde mellom Oslo S og Lysaker. Unntaket er noen langdistansetog, der andre unntak gjelder.

Se oversikt over buss for tog hos ruter!

I sommer er også Grorudbanen stengt mens Lørensvingen bygges. Samtidig jobbes det på Lambertseterbanen, der det for tiden kjøres buss for bane mellom Karlsrud og Bergkrystallen.

Stengt på Nordstrand

Fra mandag 22. juli er det på Østfoldbanen det skal jobbes. Dermed stenges Nordstrand stasjon helt til 5. august. Frem til 25. juli er toglinjen stengt frem til Hauketo stasjon.

Dermed blir det buss for tog fra Oslo S til Hauketo på lokaltogene til Ski og Mysen/Rakkestad. For lokaltoget mot Moss kjøres buss for tog mellom Oslo S og Kolbotn.

Fra 26. juli til 5. august stenges linjene helt frem til Ski stasjon. Da blir det buss for tog mellom Oslo S og Ski på alle linjer på Østfoldbanen.

Bedre sikkerhet

Arbeidene i Oslotunnelen skal ifølge Jernbaneverket bedre sikkerheten i tunnelen. Det skal monteres en ny brannvannsledning og installeres røykskillere på Nationaltheatret stasjon.

På Drammensbanen gjøres enkelte utbedringer for å øke kapasiteten, mens arbeidene på Østfoldbanen er en del av byggingen av den nye Follobanen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.