RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Buss for trikk til 15. oktober


STORT PROSJEKT: Det jobbes med ny holdeplass og ny trikkebro på Sæter.
STORT PROSJEKT: Det jobbes med ny holdeplass og ny trikkebro på Sæter. Foto: Begge foto: Kristin Trosvik
Arbeidene med Ekebergbanen er i rute, med unntak av noe forsinkelser med Sæter bro. Med forbehold ønsker Sporveien å ferdigstille prosjektet til 15. oktober som planlagt.

EKEBERGBANEN: Arbeidene med Ekebergbanen, strekningen Ljabru-Bråten, startet 24. mars og siden da har det vært buss for trikk på strekningen Ljabru-Kastellet.

Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Sporveien, opplyste da om at de la opp til buss for trikk frem til 15. oktober. Det er en dato han fortsatt jobber utfra.

– Vi er stort sett i rute, vi jobber til dels på hele strekningen samtidig. Vi kom litt sent i gang med prosjektet med Sæter bro, det var noen igangsettingstillatelser som kom litt sent, så der ligger vi litt etter skjemaet, sier Asperud.

LES OGSÅ: Nye skinner mellom Kastellet og Bråten

Holder seg til planen

Han legger til at de likevel håper, og satser på, å komme i mål med rehabiliteringen til 15. oktober som planlagt.

– Enn så lenge håper vi at vi klarer å holde skjemaet. Vi ønsker å jobbe inn de forsinkelsene som har vært med broen. Blir det likevel forsinkelser, så blir de minimale, sier Asperud som i løpet av en uke eller to vil vite mer om tidskjemaet holder.

LES OGSÅ: Nye skinner mellom Sørli og Bråten

Dette gjøres

Rehabiliteringen som i denne omgang gjøres på Ekebergbanen omfatter riving av broen over Nordstrandveien på Sæter. Denne skal erstattes med en ny, bredere bro med dobbeltspor. Da slipper man køen av trikker som er der i dag.

Også stasjonen på Sæter skal fornyes. Holdeplassen legges nærmere Nordstrandveien og den får universell utforming og enklere atkomst.

Skinnegangen på strekningen Ljabru-Bråten skal fornyes med nye fundamenter, skinner og sviller. Nytt dreneringssystem skal også på plass.

I tillegg skal to kurver rettes ut for å øke hastigheten fra 55 km/t til 70/km/t. Det blir ingen økning av makshastighet, men det blir jevnere hastighet på hele strekningen.

LES OGSÅ: Dette huset ved Sæter holdeplass skal rives

Flere arbeider på Ekebergbanen

Skinnegangen mellom Bråten og Holtet har blitt skiftet ut tidligere. Det er også planer om å utbedre resten av Ekebergbanen, fra Holtet mot sentrum.

Det er satt av midler til resten av strekket, men dette er fortsatt i forprosjekt. Trolig blir det satt i gang neste år.

LES OGSÅ:

Ny skole kan gi smekkfull trikk

Lambertseterbanen på skinner igjen

Vil ikke forlenge trikken fra Ljabru til Hauketo

Trafikkaos ved ny skole i Kongsveien


 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere