Bussene gjennom havna i dag

Oslo Havn åpnes onsdag morgen for busstrafikk i morgenrushet.

Oslo Havn åpnes onsdag morgen for busstrafikk i morgenrushet. Foto: ARKIVFOTO

I dag gikk de første bussene gjennom Oslo Havn.

OSLO HAVN: – Oslo Havn KF har stor forståelse for busspassasjerene som sitter i lange køer inn til Oslo. Onsdag åpner vi derfor for at busser kan kjøre gjennom havna i morgenrushet, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran.

Årsaken til at havna nå åpnes for noe busstrafikk er at køene er blitt lange inn til Oslo sentrum etter at Operatunnelen i Bjørvika åpnet. Så lenge adkomstene til tunnelen ikke er ferdige, fører det til at folk blir stående i kø på grunn av rundkjøringen foran Ekebergtunnelen.

LES OGSÅ: Lettere å komme seg til byen i rushet

Øker sikkerhetstiltakene

Enkelte busser er derfor opptil 50 minutter forsinket i morgenrushet..

Det var i forrige uke at Oslo Havn først fikk forespørselen fra Statens vegvesen om å åpne havna for noen av busslinjene på Mosseveien, men de var først skeptiske.

Nå har de imidlertid bestemt seg for å la enkelte bussruter bruke havneområdet i morgentimene.

– I utgangspunktet er havna ikke egnet for busstrafikk. I samarbeid med de andre aktørene som jobber i havna, har vi kommet fram til en rekke sikkerhetstiltak som gjør at bussene likevel kan kjøre gjennom havna. Alle som jobber i havna har bidratt til at vi på denne måten kan hjelpe busspassasjerene, sier havnedirektør Hamran.

70 rutebusser om dagen

Sju vakter vil stå på de mest ulykkesutsatte stedene hvor bussene skal kjøre. De vil blant annet stå ved inngangen til havna, ved de uoversiktlige utkjøringene fra terminalene og der hvor det er innsnevringer i kjørebanen. Fartsgrensene blir også senket når bussene kjører gjennom havna. Sikkerhetstiltakene vil bli vurdert fortløpende.

Opp mot 70 av Ruters rutebusser vil kjøre gjennom havna fra klokka 07.30 til 09. Bussene vil komme inn ved Ormsund og kjøre inn mot Oslo sentrum. Det blir ikke på- og avstigning inne i havna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag