RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Busser må snu i villaveiene


SNUBEHOV: Her tar 12-bussen, som har sluppet av siste passasjer på Disen, en runde opp Grefsen allé, til Grefsenveien, og ned Grefsenveien til Disen-stoppen igjen.
SNUBEHOV: Her tar 12-bussen, som har sluppet av siste passasjer på Disen, en runde opp Grefsen allé, til Grefsenveien, og ned Grefsenveien til Disen-stoppen igjen. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga
Mange ganger i timen går buss for trikk til Disen og Kjelsås. Flere av bussene må ta villaveiene i bruk som trikkesløyfer.

GREFSEN/KJELSÅS: På grunn av at en stor andel av trikkene nylig ble tatt ut av trafikk, er buss satt inn for trikk. Men ikke alle bussene snur i trikkesløyfene, blant annet ikke de store leddbussene.

For eksempel bussen som kjører 12-ruta fra Disen, og til og fra sentrum, tar blant annet turen opp Grefsen allé, opp til Grefsenveien, og ned igjen til Disen trikkestopp.

Leddbusser som erstatter 11-trikken til Kjelsås, kjører forbi Kjelsås skole innover Midtoddveien, og snur på Oset utfartsparkering. Det gjør også noen av 12-rute bussene til Disen.

Avisen har også tidligere skrevet om bussen som forsøkte å snu i trikkesløyfa på Disen, men istedet ble sittende fast i gjørma.

Rute 12 også til Kjelsås

Ruter henviser til Sporveien som ansvarlig for "opplegget" med bussene som kjører som erstatning for trikk.

– Enkelte busser som kjører for linje 12, kjører i rute til Kjelsås, og vil derfor snu i Midtoddveien, som bussene som kjører for linje 11. Men de aller fleste bussene som kjører for linje 12 til Disen, snur via Grefsen allé og Grefsenveien – og kjører med andre ord ikke til Kjelsås, kan Sølvi Gaalaas i kommunikasjonsavdelingen til Sporveien fortelle.

LES OGSÅ: Slik blir de nye trikkerutene

– Det er i snitt seks leddbusser i timen som har et snubehov i Midtoddveien. Sjåførene har fått utdelt instruks som regulerer hvor de skal snu, knyttet til det trikketilbudet de erstatter, enten det er linje 11 til Kjelsås eller 12 til Disen/Kjelsås. Midtoddveien er for øvrig regulert med 30 km fartsgrense og flere høye fartshumper som gjør at leddbusser med lavgulv må kjøre veldig sakte over disse, sier Gaalaas.

Når er trikken tilbake?

– Hva er status nå – på trikkereparasjonene?

– Etter at sprekkdannelsene ble oppdaget, har det vært arbeidet i stort tempo for å avdekke årsak og å finne løsning på problemet. Og det var med stor glede at den første av de fem trikkene som kan repareres med enklere metoder ble satt i drift igjen onsdag denne uken, sier Gaalaas.

Det var altså forrige onsdag.

– Arbeidet med de fire øvrige skal skje raskt, og det forventes at disse blir satt løpende i drift gjennom de to kommende ukene. Det er all grunn til å gi ros til de som nå jobber på høygir for å få trikkene tilbake på skinner. Det jobbes parallelt med å finne en permanent løsning for de resterende 25 trikkene, legger Gaalaas til.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere