RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Busses til forskning


Byråd Torger Ødegaard tror Utforskeren vil bli en suksess. Denne barnehagen skal gi mer, sier han. ARKIVFOTO: Camilla Svendsen
Byråd Torger Ødegaard tror Utforskeren vil bli en suksess. Denne barnehagen skal gi mer, sier han. ARKIVFOTO: Camilla Svendsen
I august får Bydel St. Hanshaugen flere barnehageplasser. På utradisjonelt vis er barnehagen på Bredtvet.

ST.HANSHAUGEN/BREDTVET: Bydelene St. Hanshaugen, Grünerløkka og Bjerke samarbeider om barnehageprosjektet Utforskeren.

Vi ser at mange bydeler nærmere seg full barnehagedekning. For å fullbyrde dette og gi alle tilbud, jobber vi nå på tvers av bydelene, sier byråd for kultur- og utdanning, Torger Ødegaard (H). Han forteller at byrådet har gode erfaringer med samarbeid på tvers.

Sofies Hage er et eksempel, sier han.

Tilpasset transport

Barn fra St. Hanshaugen og Grünerløkka vil bli busset til barnehagen, som etableres i Bredtvet videregående skoles tidligere arealer. Tilbudet er for barn over tre år.

Jeg tror ikke at transport vil være noe problem. Flere andre byer i Europa gjør dette, København er en av dem, sier byråden.

Bydel St. hanshaugens base vil være i Stensparken barnepark, som vil ta imot barna ved hente- og bringetider. Personalet vil ta følge med barna i bussen, som skal være utstyrt med punktseter, stellebenk og tilpasset for av- og påstigning.

Forskning og gymsal

Jeg tror foreldrene vil være positive til dette, når de ser at de får mer i denne barnehagen, enn i tradisjonelle barnehager, sier Ødegaard.

Den kommende barnehagen på Bredtvedt tar barnehagereformen ABC-123 et steg videre.

Utforskeren barnehages visjon er å støtte barnas nysgjerrighet og forskertrang. Derfor får barna tilgang til ulike temarom. Rommene er forskerrom, sanserom, filosofirom og gymsal.

Hensikten er at barna skal få utforske fenomener og sanser, de skal få fabulere rundt spørsmål de er opptatt av og kunne få rom for lek, aktivitet og utfoldelse.

I Utforskeren skal barns sanser stimuleres og nysgjerrigheten pirres. Tilbudet gir anledning til ulike og mange andre aktiviteter enn en vanlig barnehage. Vi ønsker å satse på mer læring, sier byråden.

Unikt

Han forteller at området på Bredtvet ga anledning til det unike prosjektet.

Tomten var godt egnet. Arealet er stort og åpent, med fin uteplass og gymsal. Hele poenget er at barna og foreldrene skal få mer, understreker han.

Barnehagens åpningstid vil være 07.30-17.00.

Les mer om Utforskerens barnehage på oslo.kommune.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere