Gå til sidens hovedinnhold

Bussjåfør i avhør om dødsulykke

Sjåføren av bussen i dødsulykken på Carl Berners plass i Oslo i helgen satt tirsdag kveld i avhør hos politiet. Etter bussulykken på Rommen har Havarikommisjonen startet gransking

OSLO: Den kvinnelige bussjåføren er siktet etter ulykken på Carl Berners plass, opplyser informasjonssjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt til NTB.

Dette er ifølge politiet et formelt skritt i etterforskningen fordi hun har fått førerkortet beslaglagt og har måttet avgi blodprøve.

Undersøkelser

En mann omkom og tre personer ble skadd i ulykken ved Carl Berners plass søndag. Politiet har tirsdag også avhørt vitner og fortsatt de tekniske undersøkelsene av bussen.

Trafikkseksjonen i Oslo-politiet etterforsker både bussulykken på Carl Berner og bussulykken ved Rommen, som skjedde natt til søndag. I sistnevnte ulykke omkom sjåføren og en passasjer da bussen kjørte av Trondheimsveien i Oslo og rullet ned en skråning.

– Vi vet ikke årsaken til ulykken på Rommen, men vi håper obduksjonen av sjåføren kan gi svar på det, sier fagansvarlig Frode Andreassen i trafikkseksjonen i Oslo politidistrikt.

En foreløpig obduksjonsrapport er ventet i løpet av uken.

Havarikommisjonen

Ifølge NRK har Statens havarikommisjon startet full gransking av ulykken, etter først å ha samlet informasjon i saken.

– Vi har gjort funn som gjør at det kan være læringspotensial i denne saken, og det kan bidra til at vi får enda bedre sikkerhet i busstransporten, sier avdelingsdirektør Rolf Mellum i Havarikommisjonen.

Hendelsesforløpet er allerede klarlagt fra da bussen kjørte av veien til den stoppet. Kommisjonen har gjennomført tekniske undersøkelser, men Mellum ønsker ikke å gå nærmere inn på hvilke forhold som eventuelt er bekreftet og hvilke som er avkreftet. Det er imidlertid klart at lite tyder på at sikkerhetsbeltene var i bruk.

Det er så langt ikke klart om Havarikommisjonen setter i gang gransking etter ulykken ved Carl Berners plass.

LES OGSÅ: Kjersti og sønnen (3) ble meid ned av bil der en kvinne ble drept torsdag

Obduksjon

Politiet hadde tirsdag fortsatt ikke identifisert mannen som døde i ulykken ved Carl Berners plass.

Mannen skal være i 30-årene. Ifølge politiet er han fra Midtøsten. Politiet samarbeider med Kripos og Interpol for å få fastslått identiteten hans.

Ifølge NRK håper politiet på hjelp fra ungarske myndigheter fordi de har funnet papirer som kan tyde på at han har kommet til Ungarn som asylsøker.

Reklame

Husker du disse to idiotene?