RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Butikkene på Sæter håper på snarlig Esso-riving


Anne Grethe Burø i Grethes parfymeri mener at den forsinkede rivingen av Esso går ut over omsetningen. Her sammen med Jan Ivar Florenz fra Spar og Bodil Karlsen fra Egon på Sæter senterforenings møte torsdag.
Anne Grethe Burø i Grethes parfymeri mener at den forsinkede rivingen av Esso går ut over omsetningen. Her sammen med Jan Ivar Florenz fra Spar og Bodil Karlsen fra Egon på Sæter senterforenings møte torsdag. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Sæter senterforening fortviler over at rivingen av Esso tar tid.

SÆTER: Siste dråpen bensin ble pumpet fra Esso i slutten av mai. Kort tid etter ble skiltene og prismasten fjernet, men så stoppet alt opp.

 
 


Sæter senterforening hadde torsdag kveld møte og her kom frustrasjonen over den sendrektige rivingen til overflaten.

– Nå er vi døende. Hvis ikke bensinstasjonen blir revet snart er vi ikke her til neste år, fortviler Anne Grethe Burø på Grethes parfymeri.

LES OGSÅ: Tror Esso rives innen tre uker

Normal drift

Parfymeriet opplevde en omsetningssvikt da Esso stengte og ga krysset et byggeplassaktig preg med gjerder og store tomme lokaler.

De næringsdrivende på Sæter får stadig spørsmål fra kunder om de skal stenge snart, men de kan forsikre om at det kommer til å være normal drifte en god stund til.

Start i 2013?

– Vi kan kanskje være i gang med byggingen våren 2013 hvis ting går som normalt, sier Arnstein Granlie i Fagerstad Utvikling som er selskapet som er nærmest byggestart.

Granlie presenterte på torsdagens møte planene for de andre i Senterforeningen.

Fagerstad Utvikling AS disponerer nesten hele området fra Kittel Nielsens vei opp mot Tyslevveien

– Vi skal bygge et intimt og levende torg, 60 til 80 boliger, et stort handelsareal og parkeringsplasser, forteller Granlie.

Nær løsning

Planene for en oppgradering av Sæterkrysset har eksistert i en liten mannsalder, og den store hindringen for fremdrift er kravet om at grunneierne skal finansiere krysset. De har organisert seg i OT1 Sæter As og er nær en løsning med Oslo kommune hvor de må betale inn penger i et fond før de før slå inn en spiker.

– Vi vet at dette blir bra når det blir ferdig, vi er et helt spesielt kryss, sier Maria Louise Rognerud i senterforeningen.

På tross av at enkelte bedrifter opplever en liten omsetningssvikt nå ser de lyst på fremtiden.

– Vi må ikke glemme at det kommer 200 nye boliger her, sier de.
 

LES MER OM UTVIKLINGEN PÅ SÆTERKRYSSET:

– Må velge mellom trær og sykkelsti på nye Sæter

Nærmer seg avtale for Sæterkrysset

– Hvor skal jeg fylle bensin nå?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere