*Nettavisen* Nyheter.

Butikkjeder anmeldte for diskriminering

Flere butikkjeder på Karl Johans gate klages inn.

Flere av de største butikkjedene på Karl Johans gate blir nå rapporterte for diskriminering og lovbrudd.

De store klesbutikk-kjedene på Norges største parade- og shoppinggate ble nylig innklagde til Likestillingsombudet for utestenging av funksjonshemmede.

- Eierne av virksomhetene Jack & Jones, Vero Moda, Carlings, Stress, Game Stop, Indiska, Blend, Match samt reiseselskapet Ving har inngangspartier som gjør dem helt utilgjengelige for rullestolbrukere. Dette mener vi er lovbrudd, sier forbundsleder i Norges Handikapforbund Arne Lein.

Den nye Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven, som trådte i kraft 1. januar, forplikter virksomhetseiere av publikumsbygg til å sørge for at virksomheten deres er universelt utformet.

Nå risikerer butikkene å bli pålagte å forbedre inngangspartiene som vender ut mot Karl Johans gate, slik at de kan brukes av alle.

Virksomhetene har i dette tilfellet hovedinnganger som i liten eller ingen grad er brukbare for personer med nedsatt bevegelsesevne, noe som medfører brudd på lovbestemmelsen, står det i klagen, som er sendt til Likestillings- og diskrimineringsombudet.

- Det dreier seg om at et par trappetrinn gjør at tusenvis av mennesker ikke kan bruke butikken. Vi mener virksomhetene med relativt enkle midler kunne gjort noe for å sørge for at også rullestolbrukere kan komme seg inn i butikkene, på lik linje med andre, sier Lein.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag