RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøy og tøy for de over 60

Benskjørhet og godt voksen alder hindrer ikke de spreke medlemmene av "60pluss" i å sparke fra seg på Manglerud eldresenter hver onsdag.

Manglerud: Trim er sunt for alle mennesker i alle aldre. På Manglerud eldresenter kan de over 60 år få strekke, bøye og tøye seg hver onsdag.

Treningsgruppen kalles "60pluss" og kurset er spesielt lagt til rette for folk med benskjørhet. Dette er et prosjekt som får finansiering fra Oslo Idrettskrets så tilbudet er derfor gratis. Kurset ledes av den spreke damen Gerd Fjellum som på ingen måte er en nybegynner i trimledelse. Hun har ledet gymnastikkgrupper siden 1965 og gikk blant annet i lære hos Valborg Hagfelt som trimmet pensjonister på TV med programmet "Trim for eldre". Gerd Fjellum har i tillegg utdannelse fra Landsnemda for Husmorgymnastikk, Gymnastikk- og Turnforbundet samt Norges Bedriftsidrettsforbund. Hun underviser fire andre partier i tillegg til denne gruppa.

For å hanskes benskjørhet er det viktig med god balanse og sterk muskulatur, forteller Fjellum og legger til:

I tillegg synes jeg det er viktig at vi har det gøy når vi trimmer.

God stemning

Stemningen er definitivt høy og latteren sitter løst hos trimmerne. Avslutningsvis deler Gerd Fjellum ut erteposer som skal kastes fra den ene til den andre i et forrykende tempo. Damene blir også bedt om å balansere posene på hodet. Øvelsene utgjør et kostelig syn, men treneren forsikrer om at dette er bra for refleksene og holdningen.

Det er viktig å jobbe mye i stående stilling, og vi bruker matter for å dempe støtene mot skjellettet, opplyser den spreke treneren.

Trim for alle

Leder for Høyenhall Gymnastikkforening, Carita Rossevik, er tilstede under treningsøkten. Hun forteller at det er spesielt gledelig å kunne tilby dette opplegget til en gruppe som virkelig trenger insipirerende trening.

Men vi tilbyr trening til andre grupper også. Vi har to turnpartier for barn og to aerobicskurs for voksne. Disse partiene trener i Høyenhallen. Det er et populært tilbud, forteller Rossevik.

For mer informasjon kontakt Birgit Lunde, birgit
@senior-marketing eller Carita Rossevik, rossevik@online.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere