By-supperådet

En av de mest kostelige klassikere fra Wesensteen, er den om Balle Clorin og Supperådet. I Oslo kommune har vi ikke noe supperåd, men vi har et byråd. Det er ikke kostelig i samme betydning. Bare kostbart.

På ramme alvor har de nå fremmet et forslag om å reversere betydningen av et stortingsvedtak fra 1924 og vil omdøpe Oslo sentrum (det som var Oslo på 1800-tallet) tilbake til Kristiania. I 1924 endret Stortinget byens navn ved lov - mot Kristiania Høires vilje. 85 år etter vil de ha altså ha en slags omkamp. Den driftige byrådsleder Erling Lae, har tidligere lykkes med «betydningsfulle» prosjekter som å endre Slottets adresse, fra Drammensveien 1 til Henrik Ibsensgate 1.

Det er mulig at byrådet bestående av Høyre og FrP synes at dette er en artig måte å drive oppholdende strid på - som penser oppmerksomheten bort fra realitetene, men ærlig talt: Skal det ikke være noen grenser for fikse ideer, innfall og tøv? De som vil ha en leseverdig - dog ikke fullstendig - oppsummering av tøv fra vårt eget bysupperåd kan klikke på denne lenken.

Det originale Supperådet fra 1969, var i det minste artig.Fredrik Mellem

Styremedlem, Oslo Arbeidersamfunn

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag