RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

By-supperådet

En av de mest kostelige klassikere fra Wesensteen, er den om Balle Clorin og Supperådet. I Oslo kommune har vi ikke noe supperåd, men vi har et byråd. Det er ikke kostelig i samme betydning. Bare kostbart.

På ramme alvor har de nå fremmet et forslag om å reversere betydningen av et stortingsvedtak fra 1924 og vil omdøpe Oslo sentrum (det som var Oslo på 1800-tallet) tilbake til Kristiania. I 1924 endret Stortinget byens navn ved lov - mot Kristiania Høires vilje. 85 år etter vil de ha altså ha en slags omkamp. Den driftige byrådsleder Erling Lae, har tidligere lykkes med «betydningsfulle» prosjekter som å endre Slottets adresse, fra Drammensveien 1 til Henrik Ibsensgate 1.

Det er mulig at byrådet bestående av Høyre og FrP synes at dette er en artig måte å drive oppholdende strid på - som penser oppmerksomheten bort fra realitetene, men ærlig talt: Skal det ikke være noen grenser for fikse ideer, innfall og tøv? De som vil ha en leseverdig - dog ikke fullstendig - oppsummering av tøv fra vårt eget bysupperåd kan klikke på denne lenken.

Det originale Supperådet fra 1969, var i det minste artig.Fredrik Mellem

Styremedlem, Oslo Arbeidersamfunn

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere