RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byantikvar Marte Boro er svært fornøyd med beslutningen om å bevare Jeppe-byggets fasader. Her fra en befaring i bygget tidligere i høst. Foto: Alexander Synstad
Byantikvar Marte Boro er svært fornøyd med beslutningen om å bevare Jeppe-byggets fasader. Her fra en befaring i bygget tidligere i høst. Foto: Alexander Synstad

Byantikvaren: Svært fornøyd

Vinderen uten Jeppe-bygget ville vært som et smil uten fortenner. Det mener byantikvar Marte Boro.

VINDEREN: Byantikvaren har hele tiden vært en av forkjemperne for at Jeppe-bygget skulle bevares etter storbrannen i august. Og byantikvar Marte Boro er svært fornøyd med beslutningen om å beholde fasaden på Jeppe-bygget.

LES OGSÅ: Storm: Vi må blø litt

Ingen selvfølge

Vi ser på dette som svært viktig. På grunn av de store skadene bygningen fikk i brannen, var bevaringen ingen selvfølge, så dette er vi svært fornøyde med, sier byantikvar Marte Boro til Akersposten.no.

Mye å grunnen er den markante og karakteristiske posisjonen bygningen har på Vinderen.

Å fjerne Jeppe-bygget ville vært som å ta ut Vinderens fortann, sier Boro.

LES OGSÅ: Storbrann på Vinderen

Lang tradisjon

Byantikvaren vektlegger spesielt den lange tradisjonen bygningen har på Vinderen, samt lokalbefolkningens tilknytning til bygget.

Men Boro mener også bygget har en arkitektonisk verdi, blant annet fordi det ikke finnes mange lignende bygninger fra samme tidsperiode. Også i historisk forstand er bygningen spesiell.

Utbyggingen på Vinderen på den tiden var stort sett trehus. Dette var en av de første bymesige bygningene. På denne måten tydeliggjør bygget Vinderens historie som et lite samfunn, mener Boro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere