RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydel Alna går imot politi-forslag


ILLUSTRASJONSFOTO
ILLUSTRASJONSFOTO
Politiet vil at tigging skal forhåndsvarsles. – Urealistisk, mener bydelsadministrasjonen på Alna, som synes forslaget er i overkant naivt.

ALNA: – Forhåndsmelding til politiet kan bidra til at politiet får bedre oversikt over tiggermiljøet. Meldeplikten kan redusere omfanget av tigging noe, men vil ikke fjerne tigging helt. Bydelen er imidlertid usikker på om dette er rette fremgangsmåte overfor  tiggere, lød bydelsdirektørens forslag til vedtak før forrige ukes BU-møte i Bydel Alna.

Ikke straffbart

– Vi er er skeptisk til at den enkelte tigger som er i en vanskelig livssituasjon, kan bli straffet, når det ikke er straffbart å tigge. Det er urimelig at tiggere som ikke kjenner til bestemmelsen eller har forutsetninger for å kjenne til bestemmelsen og å melde seg for registrering som tigger, blir pålagt gebyr for en slik overtredelse. Det sier seg også selv, at tiggere heller ikke har mulighet for å betale gebyret, påpeker Erik Kjaldstadli, bydelsdirektør i Bydel Alna.

Det ga politikerne ham rett i, og klubbet forslaget til vedtak gjennom under torsdagens møte.

I kapittel 2 Orden på offentlig sted, § 2-2 foreslås følgende ny bestemmelse:

Den som på offentlig sted ønsker å foreta innsamlinger av penger, må gi forhåndsmelding til politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere