RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydel Alna hedret


Fagkonsulent Malaka Izzati, prosjektleder for Groruddalssatsingen i Bydel Alna Elisabeth Sem Christensen, bydelsdirektør Erik Kjeldstadli, avdelingssjef for barn og oppvekst Kari Sørum og prosjektleder for «Gratis kjernetid»-prosjektet Mariann Munthe.
Fagkonsulent Malaka Izzati, prosjektleder for Groruddalssatsingen i Bydel Alna Elisabeth Sem Christensen, bydelsdirektør Erik Kjeldstadli, avdelingssjef for barn og oppvekst Kari Sørum og prosjektleder for «Gratis kjernetid»-prosjektet Mariann Munthe.
Utviklingsprisen 2008 gikk til Bydel Alna for godt integreringsarbeid.

GRÜNERLØKKA: Bydelen ble hedret under Oslo kommunes Utviklingsdag på Elvebakken videregående skole sist fredag.

Å vinne en pris forplikter. Dette gir oss motivasjon til å jobbe enda hardere, vi gir oss ikke nå, sier bydelsdirektør Erik Kjeldstadli til Lokalavisen Groruddalen.

Over 60 ulike prosjekter i kommunen ble presentert, og stikkordene for dagen var: Dele, inspirere og lære.

Utviklingsdagen ble avsluttet med en stor prisutdeling, hvor det var tre prosjekter som til slutt kjempet om en premiepott på 50 000 kroner.

Kjempeartig

Da det ble klart at Bydel Alnas integreringsprosjekt "Språkveien" hadde gått av med seieren, kokte det i konferansesalen på Elvebakken videregående.

"Språkveien" er et samlebegrep som favner alle leddene i bydelens arbeid for integrering.

Dette var kjempeartig. Hva pengene går til er jeg usikker på, men de skal gå til integreringssaken, sier Kjeldstadli.

Det var en stolt gjeng fra Bydel Alna som mottok sjekken fra finansbyråd Stian Berger Røsland.

Det er gøy med litt anerkjennelse. Dette er et bevis på at vi i som jobber med barn og oppvekst i bydelen gjør noe riktig, sier prosjektleder i barnehageprosjektet "Gratis kjernetid", Mariann Munthe fornøyd.

Økt dekning

Bydel Alnas integreringsprosjekt har slått ut i full blomst de to siste årene. I 2007 hadde bydelen en barnehagedekning på 72% for barn mellom fire og fem år. I dag ligger den på 98%.

Juryen la i sin kjennelse vekt på at prosjektet kan vise til gode resultater, og at prosjektet kan ha stor overføringsverdi også til andre bydeler.

Bydelen har blant annet foretatt hjemmebesøk hos over 150 familier det siste året, for å få barna i barnehage eller annet pedagogisk tilbud før skolestart.

På lag med foreldrene

Hvorfor vant Bydel Alna Utviklingsprisen 2008?

Vi har forstått hvor viktig språkopplæring er i barndommen, og dette er noe vi hele tiden informerer om via helsestasjonen, barnehagen og pedagogisk fagsenter, sier Munthe.

Ifølge prosjektlederen er det også viktig å få med seg foreldrene.

Foreldrenes holdning til barnets læring er helt avgjørende. Vi gjør en god jobb med å få de til å forstå nettopp det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere