RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydel Grorud et utviklings-land?

nn I forrige ukes utgave av Lokalavisen Groruddalen slo vi stort opp at bydel Grorud er den verste bydelen å bo i. Den noe kraftfulle overskriften bygget på statistikk som nylig kom frem i en storstilt undersøkelse av levekårene her i byen. Som vanlig er Groruddalen taperen. Det har for mange blitt et refreng på en noe langdryg vise at Groruddalen er det verste stedet på jord. Problemene som tidligere herjet Oslo indre øst har forvillet seg nordover, og landet trygt og godt på Grorud. Og skal vi tro statistikken har de ingen planer om å dra herfra.
nn Etter at saken sto på trykk, ble redaksjonen nedringt av sinte naboer. De mente at tallenes tale så visst ikke var klar. "Bydel Grorud er best i byen" synes å være omkvedet på den nye visa. Likevel; tallenes tale viser faktisk at Grorud er befolket av en salig blanding av uføretrygdede, lavtlønnede alenemødre og innvandrere, og i følge statistikken er dette med på å gjøre omgivelsene lite trivelig. Eller er det egentlig det? Bydel Grorud kan kanskje ikke vise til høyeste score på statistikken, men i hvilken annen bydel kan du unne deg luksusen det er å ta på deg ski eller joggesko og legge ut på langtur i lysløypa - rett utenfor stuedøren? Beboerne i de fryktede grå betongblokkene på Ammerud kan det. Men det er kanskje ikke interessant når befolkningen stort sett går på krykker eller er innvandrere som så visst ikke er født med ski på beina? Samtidig har beboerne i Spireaveien i underkant av et kvarter reisevei til de fleste sentrale aktiviteter. De bor i hus med hage midt mellom tog, buss og bane. Men det er kanskje ikke aktuelt når man allikevel har en inntekt som knapt nok holder til salt i grøten. Skal vi tro statistikken da.
nn Tiltak er nå satt inn. Både fra bydelene og regjeringen. Det skal satses på Groruddalen heter det. Men kanskje er det noen millioner å spare hvis vi en gang for alle tar tallenes tale på alvor og heller innlemmer Groruddalen som en del av FNs tusenårsmål for utviklingsland? På den måten kan vi få halvert fattigdommen, gitt utdannelse til alle og bedret helsetilbudet. Hvis vi skal tro statistikken.
nn Da er det godt å vite at bydel Grorud har innbyggere som vet bedre. For som mange av oss vet finnes det tre former for løgn; den vanlige, den hvite og statistikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere