*Nettavisen* Nyheter.

Bydel Grorud må betale for revet barnehage

Ammerudlia barnehage er revet, men bydel Grorud må fortsatt betale husleie til Omsorgsbygg KF.

Barnehageutbyggingen i bydel Grorud kan stoppe opp fordi bydelen må betale husleie til kommunen for et bygg som ikke finnes.

GRORUD: Kommunen rev en gammel barnehage for å bygge ny og større, men det kommunale foretaket Omsorgsbygg krever husleie for både den nye og den gamle, melder Østlandssendingen.

Forlanger dobbel husleie

Gamle Ammerudlia barnehage revet. Utgravingen til en ny barnehage med åtti flere plasser er snart ferdig. Ifølge bydelen var det barnehageeier Omsorgsbygg som anbefalte nybygg fremfor rehabilitering og utbygging av den gamle.

Overraskelsen var derfor stor da bydelen, etter at barnehagen var revet, fikk beskjed om at de måtte betale husleie både for den nye og den gamle.

- Det var ganske overraskende informasjon og en dimensjon på prisning av barnehager som vi var uforberedt på. Så vi synes jo dette er relativt urimelig, sier bydelsdirektør Helge Jagmann til Østlandssendingen.

Han forteller videre at Omsorgsbygg sier at de byggene som rives fortsatt står i deres balanse med en verdi, og at bydelene må være med på å betjene denne verdien.

Har ikke penger

Dette påfører bydel Grorud en ekstrautgift på 700.000 kroner i året. Bydelen planlegger egentlig å rive to andre barnehager, Flaen og Rødtvet, og bygge nytt og større også der.

I et brev til rådhuset skriver bydelsdirektøren at dette vil gi en samlet ekstra kostnad på 1,9 millioner kroner i året. Det har ikke bydel Grorud råd til.

- Dersom ikke det blir en løsning her, ser vi vanskelig at vi kan gå videre med andre barnehageprosjekter, som også innebærer riving av eksisterende barnehager, sier Jagmann.

- Urimelig

Barnehageutbyggingen er dermed i ferd med å stoppe opp fordi en del av kommunen krever husleie fra en annen del av kommunen for barnehager som ikke eksisterer.

Omsorgsbygg KF hevder at de bare følger reglene de er pålagt fra Oslo rådhus.

- Jeg synes det er helt urimelig, sier varaordfører Aud Kvalbein (KrF) til Østlandssendingen. Hun har også stilt spørsmål til byråden om hvorfor man har slike ordninger.

- Det blir jo så dyrt for bydelene at de ikke kan bygge nye barnehager. De må jo da eventuelt kutte i andre tjenester. Så jeg skjønner godt fortvilelsen til bydel Grorud her, sier varaordføreren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag