RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Bydel Nordre Aker – et godt sted for barn»


Høyre ønsker at barna i Nordre Aker skal få gå på skole i sitt nærmiljø, og vil ikke at barn skal busses til andre deler av byen. Å omgjøre Berg vgs. til barneskole er helt i tråd med det Høyre ønsker seg, skriver BU-kandidat Per Morten Klette.
Høyre ønsker at barna i Nordre Aker skal få gå på skole i sitt nærmiljø, og vil ikke at barn skal busses til andre deler av byen. Å omgjøre Berg vgs. til barneskole er helt i tråd med det Høyre ønsker seg, skriver BU-kandidat Per Morten Klette. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Til høsten stiller jeg som kandidat til Bydelsutvalget for partiet Høyre. Jeg har lyst til å være med på å bidra til at Nordre Aker fortsetter å være en god og trygg bydel – en bydel som gir gode velferdstilbud til både små og store. Det skal være enkelt for foreldre å skaffe seg barnehageplass i bydelen. Barnehagene skal gi barna en god start og være et viktig utgangspunkt for barnas fremtid. Derfor skal det være kvalitet i alle barnehagene. Vi trenger flere kvalifiserte førskolelærere, kompetente barnehagestyrere og et godt samarbeid mellom det tverrfaglige ressursteamet og barnehagene i hele bydelen. Barn med ulike utfordringer, spesielt lærings- og språkvansker skal avdekkes tidlig og det skal settes inn målrettete tiltak for å bedre situasjonen for disse barna.

I disse dager har skolebehovsplanen 2012–2022 blitt lagt ut til høring. Flere av skolene i Nordre Aker er nesten fulle, eller er på vei til å bli det. Når barna skal begynne på skole, er det viktig at de får begynne på en skole i nærheten av der de bor. Vi i Høyre ønsker ikke at barn skal «busses» til andre deler av byen. I Nordre Aker er alle utvidelsesmuligheter allerede blitt utnyttet. I høringsutkastet er det foreslått at Berg videregående skole skal bli omgjort til en barneskole og at det i løpet av noen år bygges en ny barneskole i Nydalen, i tillegg til at den nye videregående skolen i Nydalen utvides. Det foreslås også at det skal bygges en ny akademisk 8–13 skole i Blindern-området som skal erstatte Berg og Fagerborg videregående skole. Denne skolen skal samarbeide tett med universitetet. Ideen er god og er helt i tråd med det Høyre ønsker seg. Omgjøring av Berg videregående til en barneskole vil løse utfordringen med den store økningen av barn i skolealder i området rundt Tåsen og Ullevål. Dessuten vil et samarbeid mellom en ny 8–13 skole i Blindern-området og universitetet kunne føre til et unikt og spennende tilbud for elevene som vil gå der.

Det er viktig å tenke på tall og økonomi når man skal være en ansvarlig politiker, men hovedfokuset bør være rettet mot (med-)menneskene. Hvis jeg blir valgt inn i Bydelsutvalget til høsten, ønsker jeg å være en positiv bidragsyter til at Nordre Aker fortsatt skal være en god bydel å vokse opp i. Ønsker dere alle et godt valg til høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere