*Nettavisen* Nyheter.

Bydel Nordstrand nekter å betale regning

FRYKTER KONKURS: Zahid Dar frykter at firmaet hans, Straks budbiler, går konkurs fordi Bydel Nordstrand ikke vil betale for et en rydde- og renholdsjobb han mener de har bestilt. Foto: Øystein Dahl Johansen

Zahid Dar frykter at firmaet hans, Straks budbiler, vil gå konkurs fordi Bydel Nordstrand ikke vil betale en regning på 100.000 kroner.

BYDEL NORDSTRAND: Zahid Dar startet Straks budbiler i 2005 og har siden jobbet mye for ulike bydeler i forbindelse med oppdrag om flytting, renhold og rydding.

Oppdraget som Dar nå mener han ikke får betalt for skal ha blitt formidlet allerede i begynnelsen av 2009. Et eldre par skulle flytte ut av en leilighet på Lambertseter. I leiligheten var det over flere tiår samlet søppel og annet skrot.

LES OGSÅ: - Vi har ingen avtale

Ikke ryddet på 25 år

– Ifølge sønnen deres hadde de ikke ryddet eller vasket der på 25 år. Det var fult av søppel og det elektriske anlegget kunne ta fyr når som helst. Dette er absolutt det verste oppdraget jeg har hatt, forteller Zahid Dar.

Fordi paret nektet å flytte ble det oktober 2010 før Dar og hans firma kom i gang med jobben. I perioden fra oppdraget ble bestilt til det ble utført skal Dar og en person fra Bestillerkontoret i bydelen ha vært på flere befaringer. Bestillerkontoret skal også ifølge Dar ha vært innom leiligheten ved en eller to anledninger mens jobben ble gjort.

Det ble ikke inngått noen skriftlig avtale for oppdraget, eller gitt en betalingsgaranti slik Dar vanligvis før når han utfører jobber for sosialkontoret.

– Jeg ville ikke mase fordi jeg var redd for å miste oppdraget, sier Dar, som mener bestillerkontorets tilstedeværelse på befaringer bekrefter oppdragsbestillingen.

17 ruller søppelsekker

Straks budbiler hadde fem mann i jobb i fem dager, til sammen 232 timer på oppdraget. Til jobben gikk det med 17 ruller søppelsekker, 45 mopper og to containere med søppel som måtte kjøres bort.

Regningen på 98 985, 38 kroner ble sendt bydelen etter at oppdraget var utført i oktober i fjor, men bydelen nekter å betale for regningen. De mener de ikke har en avtale med Straks budbiler.

Frykter konkurs

Bestillerkontoret skal etter det Dar kjenner til ha ment at paret selv skulle betale for oppryddingen, men det dukket opp en rekke inkassokrav og ubetalte regninger, og dermed ble det ikke penger igjen til Straks budbiler.

– Jeg har aldri opplevd noen problemer med bydelen tidligere, men nå er jeg så desperat at jeg har valgt å gå til media med saken. Jeg har momskrav og arbeidsgiveravgift som må betales, jeg har heller ikke kunne betale de som gjorde jobben, nå sliter jeg skikkelig, sier Dar som frykter å måtte slå firmaet konkurs hvis ikke bydelen gjør opp for seg.

Zahid Dar har forsøkt å fremme kravet gjennom sin advokat, men bydelen avviser kravet og anser saken som avsluttet. Saken ligger nå hos forliksrådet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.