*Nettavisen* Nyheter.

Bydel på flyttefot

Bydel Bjerke har innhentet tilbud fra alle potensielle utbyggere. Fem firmaer står klar til å bygge det nye bydelshuset.

Bjerke: Arbiedet med samlokalisering av bydelstjenester i Bjerke bydel er nå i gang. Bydelsadministrasjon jobber intenst med å innhente alle relevante opplysnigner om tilbydere før saken fremmes for BU.
Vi er midt i en intern prosess og har gått inn i dialog med tilbydere, sier konstituert bydelsdirektør Tove Heggen Larsen.

Møter

I første fasen har bydelsadministrasjon som oppgave å gjennomføre møter med tilbydere. Denne delen av jobben skal etter planen skje i løpet av uken.
Det avhenger litt om det passer for alle parter, men vi satser på å ta alle møter i løpet av uken, sier Heggen Larsen.
Når denne delen av prosessen er unnagjort blir saken om fremtidig lokalisering fremmet for BU.
Saken skal etter planen behandles av BU enten på desembermøte eller det første møte i 2007, sier Heggen Larsen.

Samlokalisering

Grunnlagget til ønske om samlokalisering er et behov for å gjøre tjenetetilbudet mer tilgjengelig og oversiktlig for brukerne.
Ettersom bydelens tjenester og administrasjon er spredd på et stort antall lokaliteter kan det til tider være en kompliserende faktor for kommunikasjonen i organisasjonen. Bydelens befolkning opplever også at tjenestene er spredd og det kan ofte være vanskelig for den enkelte innbygger å vite hvor det er best å henvende seg, sier BU-leder Torstein Winger.
Derfor bestemte Bydelsutvalget seg for å se nærmere på mulighetene for en mer effektiv lokalisering av bydelens tjenester. Heniskten med dette var både for å se om det er mulig å drive mer effektivt, og for å kunne tilby bydelens befolkning et fokuspunkt for henvendelser.
Et viktig ledd i dette arbeidet vil være å se nærmere på mulighetene for en samlokalisering av administrasjonen og deler av tjenestene som i dag ytes fra bydelens lokaler i Erich Mogensøns vei 38, Veitvetveien 8, Trondheimsveien 275 og Øivinds vei 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.