RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelen bør forvalte parken

Ann-Mari Nylund og Trude H. Olsen i Friluftsetaten opplyser i forbindelse med en sak som sto på trykk i Lokalavisen 3. juli at Friluftsetaten har forvaltet St. Hanshaugen Park helt siden 1916. Det nevnte oppslaget i Lokalavisen kunne dessverre gi det inntrykk at St. Hanshaugen SV ikke er klar over dette.

I den forbindelse vil jeg derfor vise til at den aktuelle formuleringen i uttalelsen St. Hanshaugen SV vedtok om saken lyder som følger: Forvaltningen av Oslos parker og friområder ble i 2004 overført til bydelene. Unntaket var enkelte større og sentrumsnære parkområder, som isteden forvaltes av Friluftsetaten. St. Hanshaugen Park er et av disse unntakene.

De faktiske, historiske forhold er altså vi for vår del på det rene med.

Når St. Hanshaugen SV har gått inn for å overføre forvaltningsansvaret for St. Hanshaugen Park til bydelen, er dette fordi parken representerer et svært viktig grøntområde i bydelen; er et naturlig samlingssted for bydelens beboere store deler av året; og utgjør en viktig del av identiteten knyttet til det området av bydelen den ligger i. I tillegg er St. Hanshaugen SV opptatt av å styrke bydelene som demokratiske arenaer. Ansvaret for bydelens parker med den store betydningen disse har for beboerne er her svært viktige.

Samtidig er St. Hanshaugen SV svært opptatt av at parken også i fremtiden skal være til for hele byens befolkning. Dette er imidlertid ikke et argument for at ikke parken skal forvaltes av bydelen. I denne forbindelse vil jeg vise til at eksempelvis Sofienbergparken forvaltes av Bydel Grünerløkka, selv om denne parken trolig brukes vel så mye av befolkningen fra andre deler av byen som det St. Hanshaugen Park gjør.


Stian Oen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere