RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelen er positiv

Bydel Østensjø er positiv til byggeplanene i Hellerudveien.

Østensjø: Høringsfristen når det gjelder omregulering av Hellerudveien 86, 88 og 90 gikk ut 4. mai. Nå er saken sendt over til forslagsstiller, som har frist til slutten av mai på å kommentere de totalt 12 innspillene til den foreslått reguleringsplanen. Plan- og bygningsetaten opplyser at det stort sett er etater og Østensjø bydel som har hatt innspill til de nye planene.

Østensjø Bydelsutvalg behandlet saken i møte 7. mai og vedtok å sende en uttalelse om at de er positive til at bydelens forhåndsuttalelse er ivaretatt i planforslaget. Bydelen anbefaler hovedtrekkene i det foreslåtte planforslag for Hellerudveien, men vil tilslutte et eventuelt alternativt planforslag fra Plan- og bygningsetaten i forhold til utvidelse av uteområdene.

I bydelens forhåndsuttalelser har de pekt på at eventuelle jord- og overflateforurensinger må undersøkes nærmere før byggingen starter. I forhold til eventuell veitrafikkstøy anbefales leilighetene bygd gjennomgående, med en stille side bort fra Hellerudveien. Bakkedraget nord og vest på planområdet må sikres med 20 meters avstand i forhold til bebyggelse og naturområdet langs bekkedraget må ikke berøres. Bydel Østensjø har også et ønske om at det vurderes å bygge boliger med livsløpsstandard.

Plan- og bygningsetaten anbefaler foreløpig hovedtrekkene i planforslaget, men tar forbehold om offentlig ettersyn vedrørende selve prosjektet, høyden på boligene, større uteoppholdsareal og om skolespørsmålet skal sikres i reguleringsbestemmelsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere