Bydelen fikset bolig

Parene Axel Holm/Reidun Kagge Holm (t.v.) og Karl Petter Hjellen/Kirvil Gravningsmyr må vente lenge før de får flytte hjem til ny bolig. Foto: Ivar Brynildsen

Parene Axel Holm/Reidun Kagge Holm (t.v.) og Karl Petter Hjellen/Kirvil Gravningsmyr må vente lenge før de får flytte hjem til ny bolig. Foto: Ivar Brynildsen

Ekteparet Axel Holm og Reidun Kagge Holm bodde i et av husene som brant ned på Munkerud. Nå er de sikret et sted å bo.

MUNKERUD: Ekteparet bodde i nummer 123. Axel er pensjonist, og var hjemme. Han undersøkte alle rom for å lete etter kilden til røyklukt, før han så ut og oppdaget flammer.

Da fikk han panikk, og kom seg ut uten ytterklær eller verdier av noe slag. Kort tid etter sto hele boligen i flammer.

– Jeg jobber på Høyskolen for diakoni og sykepleie på Lovisenberg. Jeg har undervist i mange år om hvordan mennesker opptrer i sjokk. Nå lever vi gjennom alle stadiene selv. Det er merkelig, sier Reidun Kagge Holm.

LES OGSÅ: Vanskelig å dokumentere

Takker bydelen

Hun forteller om en fantastisk varme fra menneskene omkring dem. Naboen som sørget for at mannen fikk på seg varme klær. Naboene som tilbød dem sengeplasser. Og bydelen som straks åpnet et krisesenter på Munkerud skole.

– Vi møtte bydelsdirektør Per Johannessen, assisterende bydelsdirektør Tove Heggen Larsen og bydelsoverlege Vidar Kirkerød. Senere snakket vi med Ivar Nyhus. De ga oss sine telefonnumre og sa det bare var å holde kontakten. Det har vi gjort, og jammen klarte de å skaffe en leilighet til oss mens vi venter på at vår bolig bygges opp igjen, sier Reidun.

Som kan flytte inn allerede denne uken.

Hun ønsker også å skryte av lederen i borettslaget. Han oser av trygghet og ro, og ikke minst kunnskap om hvordan boligene kan bygges opp igjen.

Gråter mye

– Dette er en krise for oss to, og for sønnen vår som bor i Tyskland. Vi gråter mye. Men vissheten om at vi nå har et sted å bo mens vi venter på ny bolig betyr utrolig mye, sier Reidun Kagge Holm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.