RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelen har en plan for parkene

Bydelen ønsker å satse på lekeplasser og parker i årene som kommer.

NORDRE AKER: Både kultur- og oppvekstkomiteen (KO) og miljø-, plan- og samferdselskomiteen (MPS) har bedt om at det utarbeides en oversikt over Nordre Akers parkanlegg.

Les bakgrunnssaken: 500 barn vil ha lekeplassen tilbake

– Dette er jo et pengespørsmål. Vi ønsker å få laget en prioritert liste over parker og lekeplasser i bydelen som trenger oppgradering. Det er noe vi vil jobbe med på nyåret, sier KO-leder May-Brith Døssland (V).

Hun erkjenner at det har vært for dårlig vedlikehold og avsatt for lite penger til bydelens parker de siste årene. Det bekrefter spesialkonsulent i bydelsadministrasjonen, Knut Hammervold. Han opplyser at det kom en forespørsel fra Omsorgsbygg om overtakelse av lekeapparatene i Langliaparken, men at denne ble avvist av økonomiske årsaker.

Nordre Aker har vedlikeholdsansvar for 13 friområder, som inkluderer både lekeplasser og minneparker. I administrasjonens budsjettforslag for 2011 er det avsatt 300.000 kroner til vedlikehold av disse.

– Det er penger som primært er budsjettert til klipping av hekker og plener. Bydelen har en driftsavtale med Friluftsetaten. Det ligger ingen mulighet til nyanskaffelse av lekeapparater i dette beløpet, opplyser Hammervold.

Døssland og Hammervold oppfordrer foreldregruppen til å søke frivillighetsmidler til nye lekeapparater. Tilsvarende er gjort andre streder i bydelen, og slikt samarbeid mellom bydel, velforeninger og frivillige vil bli vektlagt fremover. Dersom parker oppgraderes med frivillighetsmidler, vil bydelen overta det videre økonomiske vedlikeholdsansvaret.

– Vi er i gang med en plan, og vil starte med de parkene som trenger det mest. Blir det vellykket vil vi kunne oppgradere alle parkene i bydelen, sier Hammervold, som ser for seg at to-tre parker kan oppgraderes hvert år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere