RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelen med det store overskuddet


Blide «SJEFER»: Bydelsdirektør Per Johannessen (t.h.) er glad, men ikke overrasket over Bydel Nordstrands solide overskudd i 2011. Leder av bydelsutvalget, Høyres Arve Edvardsen, deler gleden over en bydel med økonomien i orden.
Blide «SJEFER»: Bydelsdirektør Per Johannessen (t.h.) er glad, men ikke overrasket over Bydel Nordstrands solide overskudd i 2011. Leder av bydelsutvalget, Høyres Arve Edvardsen, deler gleden over en bydel med økonomien i orden. Foto: Foto: Aina Moberg
Bydel Nordstrand gikk med 36,9 millioner kroner overskudd i fjor.

NORDSTRAND: Det er 2,9 millioner mer enn prognosen tilsa i november, og derved 4,5 millioner over det budsjettet bydelen hadde kalkulert med for å kunne opprettholde driftsvolumet i 2012.– Jeg er glad og fornøyd med resultatet, men ikke overrasket. Vi har hatt god kontroll på økonomien i hele 2011, sier bydelsdirektør Per Johannessen.

Han kan derved se tilbake på nok et år hvor det økonomiske resultatet blir som planlagt.

– Det viser at bydelen virkelig har gjenvunnet budsjettbalansen, noe som har vært et mål gjennom flere år, sier Johannessen.

Må ha orden

I 2006 overtok han ledelsen av en bydel som slet med å få endene til å møtes. Tre år senere (2009) gikk Bydel Nordstrand med overskudd for første gang siden 2004.

– Etter å ha stampet i motbakke, og hatt store underskudd i flere år, må jeg si at dette er en av de virkelig store dagene i mitt liv, sa Johannessen til Nordstrands Blad 26. januar 2010.

Les her om hvordan overskuddet ble feiret

På nøyaktig samme dato to år senere fastslår han:

– Å ha orden på økonomien er en viktig oppgave. Har man ikke det, er det mye annet man heller ikke har orden på!

Sparetiltak

Årsakene til at bydelens overskudd i 2011 ble større enn de forventede 32,4 milllioner kronene, forklarer Per Johannessen med blant annet følgende forhold:

  • I avviksrapporter var det forutsatt ca. 1,7 millioner kroner mindre i budsjettkompensasjon for lønnsoppgjør 2011 enn faktisk mottatt. Disse midlene ble tildelt i desember 2011.
  • Barnevern hadde et lavere forbruk enn opprinnelig forutsatt (1,2 millioner kroner).
  • NAV sosial mottok mer i tilskudd og refusjoner enn det man etter realitetsvurdering beregnet i prognosen for november (0,7 millioner kroner)
  • For Flexitransportordningen ble det refundert mer enn opprinnelig forutsatt i prognosen (0,7 millioner kroner)

Mer fra bystyret

– Årsregnskap 2011 for Bydel Nordstrand betyr at bystyret vil gi oss 4,564 millioner kroner mer enn forutsatt i opprinnelig budsjettet for 2012, sier Per Johannessen.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere