RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelen med i samarbeidsforum


På Klemetsrud i dag blir det meste av avfallet brent. Dette er en forenklet presentasjon. Arkivfoto
På Klemetsrud i dag blir det meste av avfallet brent. Dette er en forenklet presentasjon. Arkivfoto
Byrådsavdelingen for miljø og samferdsel (MOS) jobber med en kommunikasjons- og informasjonsstrategi for utbygging av Klemetsrudanlegget.

Holmlia/Sentrum: For å forankre sin strategi for den storstilte utbyggingen på Klemetsrud, vil byrådsavdelingen inkludere bydelen i sitt arbeid. En orienteringssak om kommunikasjonsstrategi for kretsløpsbasert avfallssystem, energigjenvinning og fjernvarme i Oslo var i den forbindelse tema på sist møte i bydelsutvalget.

Løpende orientering

Bakgrunnen for saken er at byrådsavdeling for miljø- og samferdsel (MOS) har tatt initiativ til et samarbeidsforum der bydel Søndre Nordstrand deltar med politikere og administrasjon, hvor de møter representanter fra Viken, Energigjenvinningsetaten, Renovasjonsetaten, byrådslederens avdeling, i tillegg til MOS.

Bakgrunnen for samarbeidet er at lokale politikere har ytret ønske om å bli løpende orientert i forhold til det som skjer med utbyggingen på Klemetsrudanlegget.

Lokal deltakelse

Av de lokale politikerne er det leder Nadeem Butt (Ap) og nestleder Liv Jorunn Eriksen (SV) som møter i samarbeidsforumet, sammen med leder av miljø- og teknisk komité Arild Andersson (H). Det er avholdt to møter i forumet så langt. Blant kommunikasjonsvirkemidlene det er lagt opp til er at det skal arrangeres åpen dag to ganger i året, slik at naboer og andre nysgjerrige skal kunne følge utbyggingen.

I forkant av bydelsutvalgsmøtet hadde miljø- og teknisk komité innstilt på at de skulle bli overlatt alle saker og henvendelser vedrørende den omtalte kommunikasjonsstrategien. Dette ble etter en liten oppklaringsrunde gjort om til at nevnte komité skulle innstille til bydelsutvalget i saker som vedrører dette, og at bydelsutvalget tar de endelige avgjørelsene på vegne av bydelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere