*Nettavisen* Nyheter.

Bydelen tar over drift av dagtilbud

I budsjettet for 2007 vedtok bydelsutvalget i Bydel Nordstrand å opprette tre til fem dagsenterbaser i egen regi.

Lambertseter: Bydelen skal totalt opprettholde det samme antall dagsenterplasser som i dag, men ønsker å drive sentrene selv fremfor å kjøpe disse fra den nye sykehjemsetaten. Bydelen vil kunne gi tilbud til om lag 100 brukere.

Dette innebærer at brukere som i dag har dagsenterplass på Bekkelagshjemmet, Midtåsen og Lambertseter sykehjem etter hvert vil få dette tilbudet i lokaler utenfor sykehjemmene. Tilbudet gjelder foreløpig ikke brukere med skjermede plasser.

I samarbeid med de nåværende dagsentrene ønsker bydelen å arbeide for å få til en smidig overføring til nye lokaler.

Lambertseter

Bydelen har valgt å starte med å opprette den første dagsenterbasen på Lambertseter da det allerede finnes tilgjengelige lokaler i fritidsklubben.

Fra 10. april 2007 vil de 40 brukerne som i dag benytter dagsenteret på Lambertseter sykehjem, avdeling Østerli 1 og 2, bli overflyttet til nye lokaler i Lambertseterveien 35. Før flyttingen i april vil lokalene bli oppgradert med tilpassede toalett- og kjøkkenløsninger. Det er tilrettelagt for funksjonshemmede.

Dagsenterbrukerne og de som står på venteliste til Østerli 1 og 2 har allerede fått et skriftlig forhåndsvarsel om flytting til de nye lokalene. Bydelen vil holde informasjonsmøte for brukerne, og søkere på venteliste, torsdag 8.februar klokken 12.15 og mandag 12. februar klokken 12.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag