RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelen tar tak i Langåsveien


- Parker på p-tomten i krysset Åmotveien/Langåsveien, her er det for trangt for både biler og unger i morgenrushet, sier fra venstre skoleforeldrene Anne Mari Halsan og Guri Stange Lystad. Her sammen med flere 2. klassinger på vei til Korsvoll Skole.Foto: Kristin Tufte Haga
- Parker på p-tomten i krysset Åmotveien/Langåsveien, her er det for trangt for både biler og unger i morgenrushet, sier fra venstre skoleforeldrene Anne Mari Halsan og Guri Stange Lystad. Her sammen med flere 2. klassinger på vei til Korsvoll Skole.Foto: Kristin Tufte Haga
Bydelen engasjerer seg i Langåsveien. - Noe må gjøres med trafikk-situasjonen, sier spesialkonsulent i Nordre Aker, Knut Hammervold.

Korsvoll: Det er snart ett år siden Andromeda Barnehage åpnet. Debatten om trafikk- og parkeringssituasjonen i siste del av Langåsveien, inn mot barnehagen, lever fortsatt.
- Jeg har deltatt i møte med representanter for barnehagen og skoleforeldre. I utgangspunktet mener jeg at veien kan fungere som både skolerute til Korsvoll og adkomst til barnehagen. Men det gjør den tydeligvis ikke, sier Knut Hammervold, spesialkonsulent i Nordre Aker Bydel.
- I første omgang vil jeg på vegne av bydelen ta kontakt med plan- og bygningsetaten, for å bringe på det rene de faktiske reguleringsbestemmelsene når det gjelder trafikk- og parkering i tilknytning til barnehagen.
- I tillegg vil bydelen undersøke muligheten for å opparbeide turveien, som er kartregulert parallelt med siste strekke av Langåsveien fra Åmotveien, sier Hammervold.
Også Korsvoll FAU (Foreldrearbeidsutvalget) har engasjert seg i Langåsveien, og kan bekrefte trafikkproblemene, særlig vinterstid og i morgenrushet.
- Ungene går mer eller mindre midt i veien. Veien er smal og noe fortau finnes jo ikke. FAU har flere ganger bedt barnehagen om å oppfordre foreldrene til å parkere på P-tomten i krysset Langåsveien/Åmotveien, uten at det har hjulpet noe særlig. Barnehageforeldrene parkerer i veien nedenfor barnehagen, i tillegg til at de snur i veien midt oppe i alle barna på vei til skolen, sier FAU-leder Cecilie Dueled.
- Verst var det i vinter. Snøen gjorde forholdene ekstra ille, og vi gruer oss allerede til kommende vinter.
- Det er flott at bydelen nå engasjerer seg. Noe må gjøres. Flere barn får ikke lenger lov til å bruke siste del av Langåsveien som skolerute, og må gå andre veier, sier Dueled.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere