*Nettavisen* Nyheter.

Bydelen trenger næringskonsulent

Førstekandidat på Senterpartiets bystyreliste, Lars Rottem Krangnes, vil motarbeide lang sakstid i kommunale etater, ved å innføre en egen næringskonsulent i bydelen.

ST. HANSHAUGEN: Det er en kjent sak at saksbehandlingstiden hos Plan- og bygningstetaten er lang, sier Lars Rottem Krangnes. Han viser til Bjørvika som et klart eksempel på dette, og merker seg også at mennesker i lokalmiljøer ofte får lide under kommunale etaters treghet. Han vil komme et seigt og tungt byråkrati til livs, ved å gi bydelene mer makt.

Senterpartiet mener det er viktig at man må gjøre det lettere for folk å fremme kultur og næringsrelatert virksomhet i bydelen, sier Krangnes Rottem. Han sikter særlig til en artikkel han leste i Lokalavisen for en tid tilbake, om den private initiativtageren Ole Martin Svoor, som må vente i uoverskuelig fremtid før han får klarsignal til å drive kafé og kulturhus nederst i Telthusbakken,/ Maridalsveien. Opprustningen av dette huset har vært en stor økonomisk belastning for Svoor, men den engasjerte mannen har klart å gjøre om det bevaringsverdige falleferdige huset om til et beundringsverdig resultat.

Det blir altfor dyrt for meg å vente på tillatelser til å åpne kafé, sier Svoor til Lokalavisen. Han må belage seg på å vente mye lenger enn til sommeren, som planlagt.


Lokalt engasjement

I Senterpartiets kommunevalgprogram slår man fast at man vil opprette bydelsbaserte næringsfond, for å forenkle byråkratiet til fordel for enkeltpersoner, lag og bedrifter som tar initiativ til å skape arbeidsplasser, arrangementer og varige tiltak i lokalsamfunnene.

Det bør ikke være så tungrodd for folk som tar initiativ til å drive næringsrelatert virksomhet, slik det er i dag, sier Rottem Krangnes. Han forteller at det i utgangspunktet kan hjelpe gründere og kreative mennesker som vil satse på å etablere egen bedrift, hvis bydelen tilbyr en slik konsulentvirksomhet. Tanken er at det er lettere å la et lokalt mljø hjelpe folk til å få fortgang i sakene, slik at nye ideer og virksomheter kommer lokalmiljøet tilgode fortest mulig.


Få henvendelser

I dag er det ikke mange som henvender seg direkte til bydelen når de er interessert i å starte egen virksomhet.

Hvis noen ringer meg med spørsmål om å etablere en egen virksomhet, henviser jeg dem til Næringsetaten, sier Sylvi Sæther i nærmiljøseksjonen i bydelen.

Man trenger en næringskonsulent i bydelen, mener Rottem Kragnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.