*Nettavisen* Nyheter.

Bydelene lider ikke

 

Byrådet hevder at bydelene ikke vil lide økonomisk.

RÅDHUSET: Bydelsrammene skal ikke lide, mente byrådsleder Erling Lae (H) til pressen, da byrådet la frem sitt budsjettforslag, med en rammeøkning for bydelene. Samtidig øker bydelenes utgifter.

Videre fortalte Lae at skole- og velferdstjenesten er satsinger for neste års budsjett.

Hadde jeg vært Stoltenberg ville jeg sagt at jeg aldri hadde brukt så mye penger på velferd til så mange før, sa Lae.

Ikke fornøyd

Rune Gerhardsen, gruppeleder for Aps bystyregruppe, mener at bydelene vil rammes negativt og er bekymret for bydelsøkonomien.

Det er i bydelene vi skaper den velferden som folk i byen er avhengige av i det daglige. Derfor er det svært alvorlig at byrådet kutter bydelsrammen med over 100 millioner kroner, sier han, i en pressemelding til Lokalavisene Oslo.

Skoleutbygging

Byrådet satser på skoler, barnehager og eldreomsorg, fortalte Lae.

Skolesatsingen vises i Groruddalen. Blant annet skal Stovner skole utvides. Arealene på Grorud skole blir fristilt når elevene på Rommen skole får sin skole ferdig. Disse arealene kan benyttes til kapasitetsøkning. Løren skoles paviljong vil gi flere rom og det ønskes nybygg på Lindeberg skole. Det er bestemt en utbygging av Bjerke videregående skole.

Fattige vil lide

Gerhardsen er bekymret for de fattige i Oslo.

De vil bli hardt rammet av byrådets budsjett. Høyre og FrP vil øke boutgiftene for de fattigste, i tillegg øker andre utgifter. Dette viser at byrådspartiene ikke er opptatt av de fattigste, sier han.

Gerhardsen er overrasket over at byrådet ønsker å skattlegge de fattigste hardere.

Når SFO-prisene og leieprisene i kommunale boliger øker, samtidig som gode tilbud for fattige og rusmisbrukere kuttes, er det mange som får det vanskeligere. Det er unødvendig av byrådet å ramme dem på denne måten, sier Rune Gerhardsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag