Gå til sidens hovedinnhold

Bydelene må få mer

33 millioner i underskudd er fasiten for bydelene i Oslo indre øst etter at byrådet la fram sitt budsjett. Nå vil SV og Ap gi mer.

OSLO øst: Vi vil legge inn 200 millioner kroner ekstra fordelt på bydelene, sier Trond Jensrud (Ap).

Ap og SV har sammen laget et alternativt budsjett, der de bevilger mer penger til bydelene. For Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo betyr det anslagsvis en forbedring på nesten 40 millioner kroner.

8 millioner mer

Selv om regnestykket er noe usikkert, vil det ifølge Jensrud og Knut Even Lindsjørn (SV) bety rundt 13 millioner kroner ekstra til hver bydel i indre øst.

Det er jo ikke gull og grønne skoger det er snakk om, men det blir jo noe mer, sier Jensrud.

Han er sammen med Lindsjørn svært opptatt av at lokaldemokratiet bør vedlikeholdes ved å gi bydelene økt økonomisk handlingsrom.

Vi får stadig tilbakemeldinger fra frustrerte bydelspolitikere som sliter, sier Lindsjørn, som mener det er katastrofalt at budsjttkutt medfører nedleggelser av fritidsklubber og mindre penger til de eldre.

Oppfordring

Vi oppfordrer Venstre og KrF i bystyret til å sette ned foten, sier de to politikerne, om partiene som tradisjonelt har vært støttepartier for byrådet i budsjettsaker.

Hvis de ikke vil gi mer penger til bydelene kan de bare glemme lokaldemokratiet, sier Jensrud med klar adresse til V og KrF.

Etter at byrådet la fram sitt forslag til budsjett tidligere i høst ligger det an til store kutt i bydelene i Oslo indre øst.

Nok en gang er det Bydel Sagene som får de største utfordringene, der det ligger an til et rammekutt på 19 millioner kroner. For Bydel Grünerløkka er tilsvarende tall 1,9 millioner, mens det i Gamle Oslo ligger an til et kutt på 12 millioner kroner.

Med det alternative budsjettet fra Ap og SV hevder Jensrud og Lindsjørn at både Grünerløkka og Gamle Oslo vil gå med overskudd, mens Sagene vil måtte kutte 5 millioner kroner.

Det vil likevel gjøre situasjonen svært mye enklere for lokalpolitikerne, sier Jensrud.

Pest eller kolera

Bydelene i Oslo har blant annet ansvaret for barnevern, barnehager, sosialhjelp og eldreomsorg, noe som fører til at allerede sårbare grupper nok en gang blir nedprioritert.

Nå er det nok, mener Ap og SV, som synes bydelene må få sårt tiltrengte midler.

De er fortvila i bydelene ettersom de stadig må velge mellom pest og kolera, sier Trond Jensrud.Trond jensrud(Ap)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre